Aktywne Wpisy

tesknilam_ +240
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +305
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Jak najlepiej wpłacić pieniądze na XTB?
Chcę kupić za USD (oczywiście mam PLN, więc gdzieś muszę przewalutować - nie chcę kupować bezpośrednio za PLN, bo będzie wielokrotne przewalutowanie przy sprzedaży/kolejnym kupnie).
Opcje:
1. PLN do Walutomat -> PLN na USD -> USD do XTB (Walutomat i XTB mają w tym samym banku Pekao, więc bez prowizji i szybko).
2. PLN do Revolut -> PLN na USD -> USD do XTB (nie wiem czy tutaj będzie jakaś prowizja)
3. PLN do XTB (np. Blikiem bez prowizji) -> USD na PLN (tutaj pewnie mają słaby kurs)
4. Coś słyszałem o PayPal (żeby podpiąć konto bankowe), ale PayPala za bardzo nie używam i wolałbym coś z punktów wyżej.
Która opcja najlepsza? Bo liczy się kurs i prowizje. Gdzie będzie najlepiej?
Mógłbym każdym sposobem wpłacić po 10 zł i zobaczyć ile mi wyjdzie USD na koniec z każdego. Ale pewnie ktoś już sprawdzał.