Aktywne Wpisy

nonOfUsAreFree +101
Rozwiążmy to raz na zawsze
#wladcapierscieni
#wladcapierscieni
źródło: 0e0ac0341ec0eb588119b7c97f82f1a4
Pobierz
michalxd21 +76
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz

Kiedyś rozmawiałem z pilotem cargo Polakiem I mówił że zna dużo kierowców zawodowych na tirach na zachodzie Europy dorobiło się na licencję pilota zawodowego.
Koszt taki to 50.000-70.000 euro więc do uzbierania w kilka lat,
Szczególnie że ja w UK zarabiam na rękę na rok 35.000-50.000£ zależnie ile mi się chce pracować
Ale gdzieś nawet widziałem badania na ten temat, że ludzie mają tendencje do ignorowania i negowania pomocy jakie otrzymywali żeby coś osiągnąć. Zawsze się mówi
Ja jeźdźe sobie konno co drugi dzień i często mi ludzie biadolą jakie to posh nowobogackie. A koszt? Tyle co przeciętny Brytyjczyk wydaję na posiadanie najbardziej przeciętnego samochodu xD Ja po prostu jeżdżę sobie rowerem do pracy.
60k na kurs to jest 275zł miesięczne odkładane od urodzenia dziecka do 18ki. A to i