Aktywne Wpisy

KingaM 0
Ej, a kiedy myjecie tyłek, to jak głęboko wsuwacie (namydlony) palec? Pytanie do facetów, ofc. #pytaniedoeksperta

fsfdjf +18
zimno, śnieżnie i fajnie, ale niektóre kasztany nie odśnieżają przed domami i trzeba się przedzierać przez zaspy śniegu jak na sybirze jakim
źródło: image_picker_75E0C8FE-53FA-479A-9834-DB819599DD89-14796-000018D21BE906E3
Pobierz

Dostałem pit 8c z xtb. W zeszłym roku sprzedałem z zyskiem jedną spółkę i nie miałem żadnych dywidend z zagranicy. Podliczylem ile wydałem na tą spółkę (PKP cargo) podczas zakupu i ile dostałem podczas sprzedaży i no sumy się ewidentnie nie zgadzają. Mój koszt uzyskania przychodu jest ewidentnie wyższy niż powinien być co obniża dochód i to ile powinienem zapłacić podatku. Nie jest to duża kwota ale zastanawiam się teraz czy to jest pomyłka czy może jakaś ukryta opłata? Której nie widzę lub nie zauważyłem w xtb.
Mam jeszcze na pit dochody z instrumentów pochodnych i w tym przypadku jest poprawnie
@cichy-spokojny-grzeczny: tak. Najpierw kupiłem w dwóch transzach jedna duża druga mniejsza. A później na raz sprzedałem wszystko teraz już nie mam żadnych akcji. Niektóre akcje były ułamkowe. Więc po prostu podliczyłem za ile kupiłem i za ile sprzedałem różnica to dochód od
Możesz nam na maila przesłać opis dokładny i Ci powiemy czy jest dobrze wszystko (darmowo ;)) Zobaczymy czy znowu nie musimy XTB rozliczać :D