Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +583
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +698
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

szkoda, że na ike/ikze nie podają czegoś w stylu "zaoszczędziłeś w tym roku na podatkach x xxx zł", bo nawet nie wiem jak miałbym teraz policzyć ile zł tam zarobiłem bez spędzania nad tym pół dnia
#gielda
źródło: Firefox_Screenshot_2025-02-15T13-30-07.949Z
PobierzZ tego co pamiętam to inwestowałeś ponad 2 mln pln czyli zysk 30k to 1,5%
Gdyby tak było jak pisze to twoj zysk jest znacznie niżej niż obligacje skarbowe.
Zysk poniżej stopy wibor oznacza stratę.
Komentarz usunięty przez autora
@affairz: ja szybko doszedłem do wniosku, że max czasu co mogę poświęcić to kupno ETF All World co jakiś czas.
@Floryda: są ale na portfelu pln są one mniejszą częścią zysku, tylko portfel US buduję strice dywidendowo (z konkretnym planem, żeby mi miesięcznie pokrywał koszty życia, ale dopiero kilkanaście % planu uzbierane)
@hu-nows: taka miała być, ale trochę zmieniłem zdanie.