Wpis z mikrobloga

#gielda jak dla mnie ta dzisiejsza pompka na Nasdaczku, którą wykorzystałem callami na SPY i Nvidii, może być po to, by później dziś było z czego zrzucać.

To albo rynek już ma dość skakania między bandami ostatnie parę tygodni i chce rozprostować nogi.
Tak czy siak na dziś raczej styknie, siedzę w cashu (prócz long term holdów), a jeżeli już to puty później.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@derecki: za małe ruchy, chyba, że mówisz o sprzedawaniu putów :) Ja głównie kupuję, średnio pozycje trzymam parę kwadransów na krótkoterminowych kontraktach z maturity na tydzień, maks dwa do przodu. Coraz rzadziej zostawiam na noc, bo przy Trumpie można się poparzyć. Ale potrzebuję płynnych instrumentów, by łapać te %.
  • Odpowiedz
@SmartCheetah: No ja tam łapie dipy takie jak wczoraj i wczoraj wystawiłem puta na piatek na 535$ za 10.55$, wiec myśle spoko pieniądz a to kwestia kilku minut czasem tyle potrafi skoczyć
  • Odpowiedz
  • 0
@derecki: też zaraz będę regularnie sprzedawał puty, ale chcę wymaksować strategie na kupowanie opcji, bo tutaj tkwi cała zabawa i kasa. Dzisiaj w 20 minut zrobiłem 30% i 50% na kolejno SPY i Nvidii, kupują calle, gdy odbijały się od linii wsparcia.
Poza tym mam kasę porozrzucaną między paroma brokerami i muszę trochę podmaksować buying power na IBKR w razie assignowania. Mam jakieś 80k teraz.
  • Odpowiedz
  • 0
@derecki: właśnie, miałem pytać. Jakie realizujesz strategie wyjścia na oba scenariusze - cena utrzymuje się powyżej oraz spada poniżej strike price? Czy zawsze trzymasz do maturity?
  • Odpowiedz