Wpis z mikrobloga

@PolskiSpecjalista: przeczytałem pobieżnie, ale gość opowiada o problemach z jelitami, o tym ile i jak często się wypróżniał (o.0), o chorobie układu pokarmowego, o złej diagnozie jakiegoś doktorka i o tym, że wycięli mu całe jelito zamiast tylko wyrostka, no i przez to chce za pośrednictwem "mediów", jakim jest m.in. wykop (znowu o.0) uzyskać odszkodowanie. No i odważny wrzuca swój numer telefonu na koniec..
  • Odpowiedz
@kompocki: aha, wiedział, że ma problem, nie chciał się leczyć, co usprawiedliwia depresją (super wymówka) i ma pretensje do lekarzy o błędną diagnozę i wycięcie jelita, skoro nawet nie poddał się podstawowym badaniom. A teraz chce odszkodowania.. rewelka.
  • Odpowiedz
@CommanderStrax: Twoje za to są przekonujące. Kolejny specjalista. Sam miał robić te badania? Oceniasz chociaż nie masz żadnego pojęcia o ani jednej z jego przypadłości. Łatwo jest wydawać sądy o ludziach których się nie zna. Nie mówię żeby mu współczuć, ale z czystej ludzkiej przyzwoitości nie obsmarowywać go że sam sobie jest winien bo choroba bracie nie przebiera w ludziach. Do lekarza się idzie po diagnozę i wypadało by żeby
  • Odpowiedz
@Kelemele: spoko, samej sytuacji facetowi szczerze współczuję - fizyczny ból, psychiczna załamka, kasy brak etc, ale przeczytaj ten wywiad z natemat.pl. Wybrałem dla Ciebie ciekawsze fragmenty:

Nie brałem odpowiednich leków, nie poddawałem się badaniom kontrolnym, a krwawienie się powtarzało, co ignorowałem. Gdybym tylko posłuchał lekarza, dziś byłbym zdrowym człowiekiem.

Skończyło się na tym, że trochę się podleczyłem i na własne życzenie wyszedłem ze szpitala, nie poddając się żadnemu
  • Odpowiedz
przeinaczono moje słowa ... nie było tak wcale jak mogłoby to wynikac z powyzszego cytatu. leczyłęm sie i trzymałęm dobra diete -nie robiłem jedynie badan kontrolnych ale od tego sa lekarze .zazywałęm leki i stosowałęm sie do diety!!!powyższy cytat to przeinaczone moje słowa
  • Odpowiedz
@Kelemele: depresja przyszłą po operacji wcześniej miałęm nie leczoną nerwice , kończyłem szkołę egzaminy mnie stresowały ale do szpitala na operacje leciałęm samolotem (do Poznania) w kompletnej remisji choroby w zupełnie dobrym stanie . gdyby na przekór moim "oczkiwaniom"zrobiono mi badanie nie było by operacji . uwierzono m na słowo ze jelito mam chore a ja nie zdawłęm sobie sprawy czym jest ta operacja . nazywałęm ja operacja jelita grubego
  • Odpowiedz
@jerzy-burkat: sorry, cytuję co napisali, nie chcę wnikać czy to prawda, czy nie, bo do tego nigdy nie dojdziemy..

nie robiłem jedynie badan kontrolnych ale od tego sa lekarze

jacy lekarze? ktoś miał przyjść do Twojego domu, zapukać do drzwi z całą potrzebną aparaturą i zrobić Ci badania? przecież jak sam się nie zgłosisz, to nikt Cię za rękę nie zaprowadzi. Chyba przyznasz, że w kwestii dbania o własną opiekę
  • Odpowiedz
@CommanderStrax: zawiniłem przez nieswiadomosc , przez to ze nie wytłumaczono mi cym jest ta operacja jakie sa jej konsekwencje i co najwazniejsze nie zrobiono mi podstawowego badaina , mniejsza z tym czy je chciałęm czy tez nie . zaden lekarz nie powinie operowac bez rozeznania co sie w czyims brzuchu dzieje - zaden a ten mi usunął całe prawie zdrowe jelito
  • Odpowiedz
@jerzy-burkat: ej, spoko, ale nie jesteś i nie byłeś wtedy osobą niepoczytalną, którą należało ubezwłasnowolnić i zmusić do zrobienia badań. To była Twoja decyzja, lekarz zapytał czy wiesz na czym polega operacja, poczytałeś w necie i powiedziałeś, że tak. Nie mówię, że wina leży wyłącznie po Twojej stronie, bo faktycznie lekarze święci w tej sprawie nie są, ale nie zrzucaj całkowitej winy na nich. Nie rozumiem też zasadności starania się
  • Odpowiedz
@CommanderStrax: w dps-ie już jestem . Niestety po mych próbach samobojczych trafiłem do szpitala dla psychicznie chorych skąd zabrano mnie do dps-u . przez tę pomyłke moją i lekarzy staciłęm całę swoje zycie om,partnerkę całe życie. w innym państwie nie do pomyślenia było by zrobienie komus tak ciężkiej operacji bez podstawowych niezbednych i aktualnych badań-i w tym rzecz.gdybym poprosił o obciecie głowy tez by mi ją usunieto? to oczywiste ze
  • Odpowiedz