Wpis z mikrobloga

A w P0lsce jak tam? Tak jest panie deweloperze, oczywiście panie deweloperze. Panu bankierowi też damy zarobić, a na koniec wybierzemy znowu POPIS. I nikt nawet nie piśnie, bo po co.

#nieruchomosci #polityka
aei9077 - A w P0lsce jak tam? Tak jest panie deweloperze, oczywiście panie deweloperz...

źródło: IMG_3954

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@aei9077 ej nie mów tak, nie można protestować bo jeszcze podwyższą i co wtedy? Banki i 2% stałe? Będziesz tak gadał to będzie drugi Mozambik. CO Z GOSPODARKĄ!
  • Odpowiedz
@aei9077: 2000 eur/m2 w madrycie? ja daję 1k/m2 kto da mniej? xD ja rozumiem waszą nienawiść do deweloperów (jest uzasadniona i myślę podobnie), ale to nie znaczy, że macie każdego fejka łykać
  • Odpowiedz
@aei9077 bo idąc na prostesty, że cokolwiek jest drogie musielibyśmy niejako przyznać, że nas NIE STAĆ a idąc dalej jesteśmy nieudacznikami życiowymi i sobie nie radzimy w życiu XD więc zamiast na protest pójdziemy do drugiej pracy, weźmiemy więcej nadgodzin, zrobimy kolejny kurs na coś tam.

To są nasze kompleksy narodowe dlatego będziemy w nieskończoność dawali się dymac zamiast zebrać kilku Polaków i przyznać sami ze sobą, że jesteśmy dziadami we
  • Odpowiedz
@aei9077 czego zazdrościsz? Społeczeństwa? Tego społeczenstwa co siedzi na dupie i nie pracuje i jeszcze się zgodzilo na wybranie lewaków na górze którzy spowodowali zalanie kraju inżynierami na pontonach?
  • Odpowiedz
@aei9077: fake informacja z memem, super kontent

Natomiast w ubiegłym roku odnotowano najwyższe ceny zakupu mieszkań w Hiszpanii – w ostatnim czasie wynosiły one średnio powyżej 2,15 tys. euro za metr kwadratowy (ok. 9 tys. zł/m2). Mediana cen w Madrycie to ok. 6 tys. euro (ok. 25 120 zł) za metr kwadratowy.
  • Odpowiedz
@Dlkvv: zarobki wieksze w madrycie, dobre sobie. Ten kraj nie widzial wyzszych zarobkow od 10-15 lat, jedyne co sie zmienia to minimalna krajowa ktora rosnie w takin temple ze ilosc pracujacych wpadajacych w minimalna rosnie w tempie zastraszajacym.

Do niedawna jeszcze kilka lat temu zarabialismy 100% wiecej niz minimalna mowie o dluzej ilosci osob z moje branzy I znajomi. Obecnie? Czesc juz wpadla w prog I nie widac zmian.

P---------e
  • Odpowiedz
@Nikczemny_Pomidor

@aei9077: Zachód ma protesty zakorzenione w DNA. Polacy mają zakorzenione życie ponad stan, a jakiekolwiek narzekanie kończy się wyzwiskami od biedaków. Ot, mentalność zachodu vs wschodu

Mi się wydaje że przyczyna jest inna. Jeśli chodzi o same protesty to Polacy protestują, jeszcze 40-50 lat temu protestowali pomimo tego że groziło więzienie, tortury, a w ekstremalnych przypadkach śmierć. Z bliższych czasów - był Strajk Kobiet, były protesty rolników, były
  • Odpowiedz
@Dlkvv

@Templar Czyli tyle, co w Warszawie :)

Patrząc na to, że w Madrycie zarobki są większe i jest to 2x większe miasto, to u nas jest gorzej.

Francja płonęłaby, gdyby 1m2 mieszkania kosztował dwie-trzy średnie krajowe, tymczasem Polacy się jeszcze cieszą jak dostaną
  • Odpowiedz
  • 0
@MamByleJakiNick Średnia krajowa w Polsce to gdzieś 7k netto, a w Warszawie mieszkania kosztują ok. 20k/m2, gdzie Ci się coś nie zgadza?

W 3x mniejszej Warszawie ceny są porównywalne do Madrytu, gdzie zarabia się więcej. Nie widzisz w tym problemu?
  • Odpowiedz