Aktywne Wpisy

MonazoPL +92
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
thority +212

Zamieszanie z cłami zatrząsnęło kursem, ale poza dumpem w poniedziałek DAX nie bardzo się przejął. W miarę komfortowe położenie kupujących nadal się utrzymuje, lecz ważne wsparcie przy 21190 nie może puścić.
Rekordowa w skali ćwierćwiecza luka otwarcia po wzrostowym tygodniu, w dodatku z wyrysowaniem nowego szczytu na tygodniówce, nigdy jeszcze nie zdarzyła się w okolicach maksimów trendu. W czerwcu 2015 zbliżony układ pojawił się na wykresie, lecz w trakcie półrocznego spadku, a w maju 2020 w konsolidacji po rozpoczęciu dynamicznego covidowego odbicia.
Bardziej przyziemnym zjawiskiem jest to, że kurs na zamknięciu cofnął się w granice wysokości ruchu wrzesień 2022-czerwiec 2023 (niebieski prostokąt) i póki co nie stworzył nowej jakości w rozpiętości wzrostu. Przy okazji minima tygodnia potwierdziły wsparcie w okolicy 21190 na krawędzi wzrostowego kanału. Nad kanałem popyt ciągle ma szanse na zdobywanie terenu, przy osunięciu do wnętrza pojawi się mocny sygnał słabości.
Lukę, późniejszy rajd i finałowe piątkowe cofnięcie idealnie widać na wykresie godzinowym. Handel prowadzony jest w umiarkowanie regularnym trendzie i zatrzymał się tuż przy linii. Pod linią spróbuję gry w kierunku minimów z ubiegłego tygodnia, S 21811, SL 21874, BE 21733, TP 21593, TP2 21332 lub zamknięcie tygodnia. Gdyby handel w poniedziałek rano trzymał się nad linią, bez wcześniejszego przebicia, to ustawię też L 21843, SL 21811 TP 21951. Jeśli rynek zacznie od spadkowej luki, to S będę szukał gdyby kurs wracał w okolice linii.
Osobiście w ubiegłym tygodniu miałem pięć zamkniętych transakcji, na których zarobiłem 849 punktów (3 zyskowne, 2 stratne).
Rynek wyrównał rachunki po tym gdy odjechał mi dwa tygodnie temu od dobrego zlecenia i tym razem wszedł luką w zysk zanim zdążyłem się w poniedziałek obudzić.
#gielda #inwestycje #smiesznekreski #dax
Historia wpisów po sznurku:
Rok 2022 Rok 2023 Rok 2024
2025 12 stycznia 19 stycznia 26 stycznia 2 lutego
źródło: dax_fut_09-02-2025-multi
Pobierz