Wpis z mikrobloga

Mirki od #meshtastic

Mam do PC podpięty moduł WS Lite (bez wyświetlacza i GPS) i komunikuję się z nim po kablu USB(jako w serial w ustawieniach). Niestety o ile w komunikacjach przez Androida z innych modułów chyba widziałem opcję podania pozycji "z palca" - to w kliencie przeglądarkowym nie widzę takiej opcji ani w części na obrazku - ani niżej. Sam komp "ma swój GPS na osobnym USB" ale wygląda na to, że nie jest widziany przez przeglądarkę (coś mi świta, że może to być kwestia jej uprawnień etc. - ale za stary jestem by czytać całą dokumentację windy). Da się "z komputera"? Chciałbym by stacja była widoczna na mapie tam, gdzie ją wskażę.
bialy100k - Mirki od #meshtastic

Mam do PC podpięty moduł WS Lite (bez wyświetlacza ...

źródło: obraz

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@draen: No to muszę na parę dni odłożyć, bo pythona nie mam, a jak mi coś w tym tygodniu jego instalacja w kompie rozwali to będę płakał bo mam "przywiązaną" autoryzację do konfiguracji. Zrobię co mam zrobić, kopię systemu Clonezillą i dopiero nowe instalki. :)

Ale mniej-więcej łapię ideę, to wygląda sensownie.
  • Odpowiedz
@bialy100k: A nie możesz tymczasowo połączyć się po bluetooth aplikacją na Androida/iOS, ustawić co trzeba i wtedy podpiąć się pod komputer?
  • Odpowiedz
  • 1
@draen: Nie wiem jak przekazać uprawnienia danego użytkownika z "klienta www" na jakiś inny sprzęt Androidowy z bluetooth - i potem z powrotem.
Jak się chciałem dostać do innego sprzętu po zmianie z BT na wifi - to już z powrotem nie potrafiłem, zacząłem szukać i Andreas Spiess w tym materiale https://www.youtube.com/watch?v=EAQI2ZSmxPU mówi by tego nie robić bo generuje problemy. Z kolei nie znam na tyle systemu żeby poruszać się
bialy100k - @draen: Nie wiem jak przekazać uprawnienia danego użytkownika z "klienta ...
  • Odpowiedz