Aktywne Wpisy

ibleedforyou +444
Twoja stara mieszka w bloku rysunkowym

Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

a dla mnie jest bardzo fajen ( ͡° ͜ʖ ͡°) ma swoje minusy, ale naprawia kilka największych wad Civ6
źródło: Screenshot 2025-02-06 161026
Pobierz@qeni: jakiś przykład?
1) mniej nudnego micromanagementu (builderzy)
2) nie ma monotonii, że jak do 100 tury zrobisz przewagę, to później już tylko czekasz do końca, bo i tak wiesz że wygrasz, podoba mi się że z każdej ery coś wyciągamy, ale rozgrywka ma trochę inny charakter
3) można spokojnie grać z mniejszą liczbą miast, w Civ6 im więcej miast tym lepiej i na koniec zarządzanie kolejkami budowy było męczące, podział na
to nie mów hop, bo pewnie dodadzą nowe tryby gry w przyszłych DLC. Tryb z zombie mi się podobał.
Mniej nudnego micromanagementu builderow zostało zastąpione wiekszym micromanagementem klikania na pola w upiornym UI i rozstawiania jednostek przez army commanders.
Zaiste, świetna zmiana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Taka logika, że grałem już cała jedną grę skupiona typowo na wojnie i zarządzanie tymi generałami jest jeszcze bardziej wtorne i nudne niż tymi wszystkimi jednostkami jak wcześniej.
Przeklikiwanie z rozpakowywaniem jednostek na pola, potem klikanie na parę jednostek na jednym polu (general/jednostka) sumarycznie jest jeszcze gorsze niż to co było i wcale to wiele nie upraszcza jak grasz typowo wojennie. To upraszcza co najwyżej jak masz armię do obrony