Wpis z mikrobloga

Śledzi ktoś tutaj BigBear? Spółka wydaje się mieć bardzo duży potencjał. Dużo podobieństw do palantira, dzisiaj wygrali kontrakt departamentu obrony. Ładuję od $4, ale nawet po dzisiejszej pompie dalej bym dorzucał zanim pociąg odjedzie na dobre.
#gielda
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sekoju: ja już inwestuje w kwanty, uran i kosmos, nie mam tyle budżetu na kolejne spekulacyjne spółki które mogą być drugą Nvidią albo upaść za tydzień XD
  • Odpowiedz
@Sekoju: na ile żeś wyliczył wartość akcji?
ogólnie bym coś tam kupił aby obserwować, ale chyba jednak odpuszczam, bo to trochę przypomina bańkę internetową i szukanie firm, które są na fali xD
  • Odpowiedz
@Sekoju: Na lotniskowych bramkach w USA pełno jest skanerów twarzy marki BigBear.ai. Niedawno też zmienili CEO na kogoś poważnego (poprzednim był tranzystor) i zaczęły się sypać kontrakty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogólnie ciekawa spółeczka, co prawda nie wykazuje jeszcze zysku, ale gdzieś tam sobie płynie w nurcie nowych dzielnych dostawców w MIC i poprawia wyniki. Miałem tego trochę za 1.9, sprzedałem w zeszłym roku za czypiendziesiont.
  • Odpowiedz
@Sekoju: Mam ją w liście obserwowanych ale jako kandydat na szorty. Na szczęście nie pośpieszyłem się:) Ta spółka nie ma zbyt ciekawych opinii. Duże zadłużenie, mało klientów i duże uzależnienie od kontraktów rządowych. Z tego co pamiętam już dosyć mocno szortowana. Pewnie stąd ten dzisiejszy ruch po komunikacie. W każdym razie to nie jest drugi #pltr :)
  • Odpowiedz
@bambaryua: tu może być różnie. Może FOMO będzie jak na Rigetti i wywalą to na 25 dolców w tydzień, a może oklapnie na 3-4. Pierwszy raz zrobiłem 67% zysku. Osrałem zbroję.
  • Odpowiedz