@markhausen: Jeżeli za bardzo się znieczulisz to możesz jeszcze pogorszyć kontuzję. Jak boli po tym leku to znaczy, że na razie powinieneś leżeć. Na początek 25 mg tramadolu powinno wystarczyć.
Chyba że przez to że ból zlokalizowany jest w dolnej części kręgosłupa to nawet takie leki nie mają siły by zablokować nerwoból.
@markhausen: Nie licz na to, że taki lek sprawi, że wyzdrowiejesz, możesz wziąć kilka tabletek na raz i powinieneś nic nie czuć, ale później możesz nie wstać, więc to bez sensu. Nawet jak zwiększysz dawkę do 50 mg to i tak możesz czuć ból i z tym nic
@markhausen: Co się zaś tyczy ibuprofenu to mogłeś sobie właśnie zaszkodzić w ten sposób, bo lek złagodził ból a Ty się dodatkowo nadwyrężyłeś. Poza tym nie polecam ibuprofenu. Jest to chyba jedyny NLPZ, który mi szkodzi na żołądek do tego stopnia, że nie jestem w stanie go przyjmować. No a z tramadolem lepiej nie przesadzaj, chyba, że nie masz innego wyboru, wtedy uzależnienie to najmniejszy problem.
@markhausen: Ja biorę 100 mg Ketoprofenu i na mnie to działa, ale mój żołądek jest mocno niezadowolony. W twoim jest 75 mg dexketoprofenu.
Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwgorączkowe i przeciwbólowe (około 4 razy słabsze niż deksketoprofenu będącego czystym enancjomerem o konfiguracji S).
@fanmarcinamillera: Ja mam nawet gorzej, prawdopodobnie mam zapalenie korzonków... Postrzał to miałem nawet jako nastolatek gdy się źle ułożyłem w czasie snu (spałem na brzuchu) to mnie łapało w łóżku. Prawdopodobnie łóżko było niedopasowane do mojej masy i dlatego zapadałem się w okolicy pasa biodrowego. Miałem tak też przy dźwiganiu lub schylaniu się. Ale to jest nic, bo korzonki cały czas dokuczają, nawet zmiany pogody czy pozycji ciała powodują problemy.
nie wszyscy wiedzą że tram nie działa na wszystkich - żeby był efekt trzeba być posiadaczem takiego specjalnego enzymu który metabolizuje go w pochodną morfiny czy jakoś tak. niektórzy nie ludzie nie mają tego enzymu i dla nich lek jest bezużyteczny. możliwe że jesteś jednym z tych pechowców
@markhausen: Nie licz na to, że taki lek sprawi, że wyzdrowiejesz, możesz wziąć kilka tabletek na raz i powinieneś nic nie czuć, ale później możesz nie wstać, więc to bez sensu. Nawet jak zwiększysz dawkę do 50 mg to i tak możesz czuć ból i z tym nic
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ketoprofen
Mój to prawdopodobnie mieszanina recemiczna, o ile jest to 1:1 to moje 100 mg odpowiada 62.5 mg Twojego dexketoprofenu.
Ja brałem tramadol na plecy i byłem.nacpaby i plecy dalej bolaly
@markhausen: To lumbago
K---a jaka zajebista nazwa xDDDD