Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +72
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +9
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

W skrócie chce by zmienił mi wartość parametru liniowego DLUGOSC w bloku dynamicznym na wartość wskazaną przez mnie, ale to nie działa. Ma ktoś jakis pomysl?
Dim parametr_bloku As Variantparametr_bloku = br.GetDynamicBlockProperties ' Pobranie właściwości dynamicznych bloku
On Error Resume Next ' Obsługuje błędy w tej sekcji
For i = 0 To UBound(parametr_bloku)
If parametr_bloku(i).PropertyName = "DLUGOSC" Then
parametr_bloku(i).Value = dl_linia_do_obrotu ' Ustawienie nowej wartości długości
End If
br.Update ' Aktualizacja bloku, aby zmiany były widoczne
Next i
On Error GoTo 0
#vba #autocad #programowanie
Wygląda na to, że masz problem z aktualizacją wartości parametru DLUGOSC w bloku dynamicznym w AutoCADzie. Aby zaktualizować właściwości dynamicznego bloku, ważne jest, aby odpowiednio uzyskać dostęp do właściwości parametru i prawidłowo zaktualizować jego wartość.
W Twoim kodzie nie wygląda na to, że metoda br.GetDynamicBlockProperties jest poprawnie wykorzystywana, ponieważ może nie zwracać właściwości w sposób, w jaki się spodziewasz. Zamiast tego, należy użyć
Komentarz usunięty przez autora
Dim parametr_bloku As Variantparametr_bloku = br.GetDynamicBlockProperties ' Pobranie właściwości dynamicznych bloku
On Error Resume Next ' Obsługuje błędy w tej sekcji
For i = 0