Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Składam PC z używanych części i stanałem przed wyborem karty graficznej do ok. 1000zł. Waham się między RX 6700 XT a RTX 3070.
Komputer będzie do ogólnego przeznaczenia i popykania czasem w gierki w WQHD. RTX jest niby wydajnieszy, ale ma mniej vramu.

Jaką kartę byście wybrali na następne 3-5lat?

#pc #pcmasterrace #nvidia #amd #kartygraficzne #gpu #hardware

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

RTX 3070 czy RX 6700 xt

• RTX 3070 44.7% (34)
  • RX 6700 xt 55.3% (42)

Oddanych głosów: 76

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FilipWWL: na 5 lat? za 2 lata RTXy 40xx do kosza, moze nie 4090, ale patrzac na ta optymalizacje gier to grajac moze za 2-3 lata na niskich detalach jeszcze cos posmiga, inaczej to kaplica
  • Odpowiedz
@FilipWWL no właśnie, też miałem do tek pory 1060 w laptopie ale już slabo dawał rade nawet w fortnite / diablo 4. Teraz mam 4070ti super od września i boje się że za 2-3 lata będę już gral na low detalach :/
  • Odpowiedz
@Fiodooor: @FilipWWL smieszne ze grafika od jakis 10 lat bez zmian (tych sledzenia promieni to nie licze) a gry co raz gorzej dzialaja xD Odpalcie sobie gothica 3 z 2006 roku, gra wyglada jak wspolczesne a chodzila na starozytnych kartach graficznych xD Oni te gry chyba celowo spowalniaja albo w jakiejs Javie pisza
  • Odpowiedz
gothica 3

@Pasterz30: O ile można się zgodzić że rozwój spowolnił no to nie przesadzajmy że aktualne gry wyglądają jak G3.

Gry są coraz ładniejsze ale doszliśmy do pewnych granic i trzeba iść w inne strony. Śledzenie promieni to jest coś co odmienia gry i za te kilkanaście lat będzie wspominane jako jeden z większych przełomów w grafice gier.
  • Odpowiedz