Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Z tej strony człowiek który nie raz i nie dwa miał bordo. Więc piszę z anonimowych żeby nie było łatwo mnie wystalkować.
Temat tyczy się #zdrowie #medycyna #stomatologia #ortodoncja
Szukam gabinetu który podejmie się naprawy zdegradowanego uzębienia.
Uzupełnienie zębodołów implantami, co się da to odratować, ale na pewno będzie przynajmniej 12 sztuk do wstawienia/zrekonstruowania.
Od razu mówię, wyjazd do Turcji nie wchodzi w rachubę. Ale już dojazd w dowolny zakątek Polski jak najbardziej, a może i jakieś Czechy czy Słowacja jeśli zrobią solidnie.
Ktoś korzystał z takich usług? Może polecić jakiś konkretny gabinet? Jakieś rozeznanie w cennikach?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Nie.
Ta cena to chyba jako każdy indywidualnie. Jak na szybko przeglądałem oferty, to pojawiały się ceny 25-40k za całą szczękę.
Na pewnym portalu kilka miesięcy temu była rozmowa dwóch ludzi i mówili o 120k za kompletną wymianę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim To 25-40 to jest za all-on-x. Czyli usuwa się wszystkie zęby, wkręca 6, 4 minimalnie 2 implanty (2 to w żuchwie jak jest źle i się więcej nie da) i na tym robi się protezę/most.
Nikt nie wkręca raczej 12 implantów i na każdym korona, ciężko mi wyobrazić sobie taką sytuację kiedy byłoby najbardziej optymalne rozwiązanie.
Jest jeszcze taka opcja że jak masz zdrowe kilka zębów to można na nich
  • Odpowiedz