Aktywne Wpisy

wykop +64
🔄 Zmiany na Wykopie – co się zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
źródło: Wykop - lewy panel
Pobierz
czerwonykomuch +1023
Uprzejmie przypominam, że Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał ani nie planuje zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn.
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem

taki czujnik pic rel sie do tego nada? wystarczy telefon z bluetooth czy musze mieć też licznik #wahoo ?
a może jakoś inaczej? w rowerze mam taki czujnik chyba zwykły kontaktronowy który daje impuls na każdy obrót koła
próbował ktoś robić coś takiego? albo załozyc jakis inny czujnik na pedał?
#rower
źródło: wahoo
Pobierz@Ksemidesdelos: Tak ale trzeba dobrać średnicę koła co nie zawsze jest oczywiste. Proponuję szukać w okolicy 18'' zakładając, że na kadencji 80 masz ze 30km/h. Reszta to wróżby z fusów kawy bo jak coś ocenić wobec czegoś czego nie znamy? Po postu wiesz jak szybko jedzie rower stacjonarny? Jak to zmierzyć?
Mam pytanie, gdzie masz zamiar założyć ten czujnik skoro na stacjonarce to mało oczywiste
@4x80: ja sobie ustawiam większe obciązenie tak żeby jechać mniej więcej z takim oporem jak na zwykłym rowerze podczas normalnej jazdy więc mógłbym chyba ustawić średnicę koła taką jak mam w zwykłym rowerze
Pomysł z dopracowaniem sposobu mierzenia prędkości do realiów jak piszesz jest jak najbardziej racjonalny i ci podałem swoje sugestie jak ja to widzę czyli kadencja 80 / 30 km przy obciążeniu około 180 watów. Czyli może być.