Wpis z mikrobloga

#ufc Skończyła się pewna era w UFC, i może to i lepiej dla samego zawodnika. Po 14 latach drogi Tonego Fergusona z UFC rozeszły się. Highlighty które dostarczył nam "El Cucuy" mówią same za siebie jakim Tony był gościem. Mi niestety nie było dane doświadczyć tego "na żywo" ale darzę go ogromną sympatią i szacunkiem. Możemy tylko żałować że Tony w swoim prime nie zmierzył się z Connorem czy Khabibem o właściwy pas. "Jedyne" co udało mu się osiągnąć to tymczasowy pas wagi lekkiej, podczas walki z Kevinem Lee 7 października 2017r i seria 12 wygranych z rzędu. Serie wygranych przerwał Justin Gaethje po prawie pięciu rundach krwawej walki po której Tony już nie był taki sam. Karierę w UFC Ferguson skończył z serią 8 przegranych z rzędu. Szkoda tylko że demony w głowie "El Cucuya" które były obecne w trakcie jego kariery nie kazały mu przestać walczyć wcześniej, bo tam już z głową może nie być za dobrze po tylu zebranych ciosach. Zapamiętajmy go z walki z Anthonym Pettisem
GF91 - #ufc Skończyła się pewna era w UFC, i może to i lepiej dla samego zawodnika. P...

źródło: w640xh480_GettyImages-1052814046

Pobierz
GF91 - #ufc Skończyła się pewna era w UFC, i może to i lepiej dla samego zawodnika. P...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GF91: mozna dlugo dywagowac na ten temat imo. Na moje jedyna opcja zeby Tony wygral to czekanie az swoja presja wypompuje Conora xd ale tez trzeba miec na uwadze ze McGregor ma p-----------e i timing a Tonego szczeka z tego co pamietam nie byla zbyt wytrzymala :D
to chyba Dustin mowil ze najmocniejszy cios ktory dostal to byl wlasnie od McGregora
Dla mnie 70/30 dla McGregora mimo tego ze go
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@methhod: niestety odpowiedzi nigdy nie poznamy, no chyba że Connora zakontraktują do tego całego GFL, niby Tony tam ma teraz walczyć, o ile ta cała "federacja" to nie jakaś wydmuszka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GF91: Nigdy nie odżałuję, że Prime Tony nie zmierzył się z Khabibem. Uważam, że w tamtym czasie był jedyną osobą zdolną pokonać dagestańczyka. Paradoksalnie myślę, że poszłoby mu lepiej niż z Gejczim, który zabrał mu duszę. Connor nie miałby podjazdu do Tonego tak jak nie miał do Khabiba, to oczywiste
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@hanys1dwa3: no podobno ma trafić do tego całego GFL, ale zobaczymy w ogóle co z tego wyjdzie. Zamiast do BKFC to niech idzie do jakiegoś PFL czy innego KSW ( ͡° ͜ʖ ͡°) chłop jest już przeorany, niech sobie jeszcze coś zarobi ale nie kosztem zdrowia
  • Odpowiedz