Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 300
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OZIMONSTER: Może być tak, że wszystkim wszystko wydaje się podejrzane, ale boją się sami przed sobą do tego przyznać. Matka chce wierzyć, że syn nie jest mordercą, a dziewczyna - no cóż, widocznie może dla utwierdzenia się w tej wierze nawet za gościa wyjść. Może nie byłaby w stanie przeżyć, że ona mordercę siostry do domu sprowadziła, więc dla uspokojenia sumienia zostaje jego żoną.
  • Odpowiedz
@thorgoth: Przejrzałem z ciekawości komentarze pod materiałami z tym Baczyńskim i niezła Choroszcz tam się odwala. Oskarżanie o działanie na zlecenie Klapy lub mecenasa Renaty, jakiś handel ludźmi w Grecji, jakaś betonowa płyta na głowie Marka Kapli. Kojarzysz może wymienione przeze mnie wątki z komentarzy i wiesz w ogóle skąd takie negatywne nastawienie do Baczyńskiego?
  • Odpowiedz
  • 10
@valarr: sprawa Marka Kapela faktycznie jest dziwna, natomiast gdybym ja go zamordował i chciał upozorowac wypadek, to chyba bym zrobił to w nieco mniej absurdalny sposób.
Mężczyzna zginął przygnieciony przęsłem betonowego ogrodzenia.

Ale nic też nie wskazuje aby faktycznie, miał wiedzę o sprawie Iwony. Z pewnością zginął gdy był pijany (2,9 promila)

Te komentarze też mnie zaskakują, natomiast uważam że pisze je ograniczona liczba osób. Są podobne, emocjonalne, mają
  • Odpowiedz
@thorgoth: Z tą Renatą to w ogóle dla mnie bardzo dziwna sprawa. Dziewczyna wygląda na zupełnie przeciętną nastolatkę a rodzina Iwony i policja usiadła na nią jak na jakąś capo szczucińskiej mafii sutenerskiej. Jaki niby ona mogła mieć związek i motyw w śmierci Iwony? Nawet jakby była zazdrosna o powodzenie ofiary u chłopaków to już widzę jak lokalna mafia, tak jak są przedstawiani Kapowie, coś z tym robi bo jakaś
  • Odpowiedz
  • 2
@mitotasak: no cóż, pozostaje mi napisać że mam bardzo podobne przemyślenia

Miejsce gdzie znaleziono zwłoki to jakaś kępa krzaków i drzew tuż przy polnej drodze (w sierpniu zapewne gęsto zarośnięte) więc dziwne miejsce na schadzkę kochanków i wylegiwanie się na kocu.

Też tak myślałem, po zdjęciach wyglądało to jakby okoliczni mieszkańcy wyrzucali tam śmieci.
No ale znaleziono butelki po winach, stare opakowania prezerwatyw a nawet damskie majtki (nie Iwony) więc ktoś tam
thorgoth - @mitotasak: no cóż, pozostaje mi napisać że mam bardzo podobne przemyśleni...

źródło: jdb3etawmwib1

Pobierz
  • Odpowiedz
@thorgoth: kilka razy w roku jestem na cmentarzu gdzie jest pochowana, widzę często jej ojca jak siedzi przy grobie, podobno jest codziennie. Kilka lat temu moja bliska rodzina rodzina była rozpytywana przez policjantów z "archiwum x" bo w tamtym czasie zamordowali inna dziewczynę w Grecji, z tamtych okolic, a wujek z zona emigrowali tam w tym samym czasie i trochę się znali.
  • Odpowiedz