Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: cieszy mnie, że nie jestem już sam w hejcie na psiarzy. W moim życiu zostałem ugryziony 3 razy przez bydlaki, a właściciele oczywiście mieli pretensje do mnie, że ugryzł, bo ja się bałem i on to czuje. Psia logika. Bez gazu nie wychodzę i wystarczy wyciągnąć to właściciel nagle potrafi zareagować w odpowiednim czasie.
  • Odpowiedz
@PlesniakPospolity ale wy wiecie że to są zazwyczaj kundle w typie rasy? W jaki sposób będziesz decydował które psy są do uśpienia? Bo ja mysle ze po prostu kary bezwzględnego więzienia dla każdego właściciela psa, który pogryzie inną osobę/zwierzę plus uśpienie atakującego byłyby lepszym motywatorem dla właściciela niż te wasze hasełka o usypianiu
  • Odpowiedz
@Borysko_88: @Ulic_Qel_Droma Kurła ludzie, ja nie twierdzę, że nie ma problemu i nie bronię psiarza. Taka sytuacja na pewno nie jest komfortowa dla pogryzionej i jest problematyczna. Zgadzam się.
Ja się tylko przypieprzyłem do tabloidowego stylu, celowego wyolbrzymiana i powielania mitu o bolesnych szczepieniach na wściekliznę.
Szczepienie na wściekliznę było bolesne wieki temu. Teraz to zwykłe zastrzyki. Medycyna cały czas się rozwija.
( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
celowego wyolbrzymiana i

@MandarynWspanialy: bardzo dobrze ze sprawa jest wyolbrzymiana, mogę nawet płacić im co miesiąc aby to kontynuwali ponieważ to jest REALNY PROBLEM, który spotkał dosłownie każdego mieszkańca tego kraju co najmniej raz w życiu! Być może w końcu ktoś zwróci na to uwagę.

Dodatkowo jest to problem, który można załatwić jedną małą rzeczą zwaną
  • Odpowiedz