Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
To, co dzieje się na Wykopie, to jawna kpina z zasad, na których ten portal powinien się opierać. Zostałem zbanowany po 15 latach aktywnego użytkowania, a podany powód – „Naruszenie regulaminu - nieodpowiednie treści, celowa manipulacja, trollowanie” – jest kompletnie bezpodstawny. Usunięto moje znalezisko, które dotyczyło krytyki Donalda Tuska w Parlamencie Europejskim. Było to rzetelne, obiektywne znalezisko mieszczące się w granicach normalnej, politycznej dyskusji. Prawie weszło na główną i nagle zostało usunięte, a ja otrzymałem bana, bo moderatorzy najwyraźniej nie zgadzają się z jego treścią.

To, co robi moderacja na Wykopie, to samowolka i nadużywanie władzy. Mam doświadczenie w moderacji na dużych platformach i wiem, jak powinna wyglądać rzetelna praca moderacyjna. To, co widzę tutaj, nie ma z tym nic wspólnego. Moderatorzy działają na podstawie własnych sympatii i antypatii, ignorując jakiekolwiek standardy etyczne czy zasady neutralności. Wielu użytkowników, których znałem przez lata, odeszło z Wykopu właśnie przez takie działania – przez brak profesjonalizmu, stronniczość i brak poszanowania dla społeczności.

Portal, który kiedyś był miejscem swobodnej wymiany poglądów, zamienia się w arenę cenzury i nadużyć. Wystarczy, że moderatorowi nie spodoba się treść czyjegoś znaleziska, i od razu jest ono usuwane, a konto blokowane. To absolutnie niedopuszczalne i pokazuje, jak bardzo Wykop upadł.

Domagam się wyjaśnienia powodów mojego zbanowania i podania konkretnych podstaw, na których oparto decyzję. Oczekuję także, że osoby odpowiedzialne za takie działania zostaną rozliczone. Jeśli nic się nie zmieni, Wykop wkrótce straci resztki użytkowników, którzy jeszcze wierzą w uczciwość tej platformy.

Pozdrawiam normalnych wykopków - użytkownik @nexe

#oswiadczenie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Notatka moderatora: Ja bym się kontaktował z moderacją, a nie defekował przez anonima, ale ja kończyłem moderację, a nie stosunki międzynarodowe.
· Zaakceptował: mkarweta

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
utalentowany-filozof-34: opie, a nie myślałeś po prostu zmienić portal? mówię poważnie, ja stąd uciekłem od słynnej aktualizacji portalu czyli jakoś na początku 2023 - myślę, że na dobre mi to wyszło. teraz wróciłem, trochę z sentymentu ale kto wie na jak długo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
Było to rzetelne, obiektywne znalezisko mieszczące się w granicach normalnej, politycznej dyskusji.

@mirko_anonim: musiałbyś to jakoś tu udowodnić, bo skoro wrzucasz na główną znalezisko anty Tusk to jest prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że to jakiś fejk albo manipulacja xd
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
aktywny-badacz-36: Wykop to się zrobił pisowsko-konfedarackim śmietnikiem dla przegrywów. Pamiętne AMA z Cieszyńskim od respiratorów, reklamy "narodowych" mediów, znaleziska z "narodowych" mediów na głównej z minimalną ilością wykopów, dotacje od PIS-u podczas covida, ruskie fejkkonta siejące dezinformację. Mnóstwo wartościowych ludzi spieprzyła stąd i nigdy nie wróci.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz