Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
źródło: 1000029617
Pobierz
MechanicznaPitaja +153
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach

Komentarz usunięty przez autora
Dzień wcześniej przez Odessę przeszła duża manifestacja proukrainska. Pokojowa. Feralnego 2 maja szła kolejna. Grubo ponad 1000 osób.
I tera uważaj. Na wszystko są filmy i dowody. Również na youtube. Dużą proukr manifestację zaatakowała 400 osobowa bojówka prorus. Scenariusz znany z Doniecka, gdzie 3000 ukr manifestację rozgonilo i ciężko pobiło kilkuset
W tym samym czasie, prorosyjscy "pokojowi" demonstranci idą w kierunku parku, w którym odbywa się zgromadzenie proukraińskie. W tym parku znajduje się stadion Czernomorca.
https://youtu.be/D-qHMUUCuH8?si=HEWBhIBygcs8tGJy
Tu mamy prokacapskich od czoła. Pacyfizm mają wymalowany na twarzy. Co prawda wrzeszczą że Majdanowców na noże i Odessa to Rosja (wyobraźcie sobie niemców latających po Wrocławiu i drących się że Breslau ist Deutschland xD). Na tym filmie skręcają w kierunku parku ze zgromadzeniem ukraińskim.
Ujęcia z pierwszego zwarcia. Z prawej do lewej ukazują się kacapy przemieszczające się w kierunku demonstracji proukr., idącej ulicą po lewo. Jest godzina 15:30
@Sossija: Ten sam moment, 15:30. Ujęcia od strony ukr.
Więcej ujęć kacapów, tzw druzyna odeska. Zwracam uwagę, że są oznakowani czerwonymi opaskami na ramionach. Film można zacząć od 4:00, wtedy dobrze ich widać.
o 16:05 kacapy są już skitrani w zaułku. Przegrali zwarcie i zabarykadowali się tutaj. Padają strzały i pierwsza postrzelona ofiara. Ukrainiec. Tłum skanduje: mordercy. Pomimo całej mojej sympatii dla ukr i nienawiści do kacapów, nie podejmuję się rozstrzygnąć, kto pierwszy strzelał. Faktem jest natomiast, że jest kilka ujęć strzelających kacapów. Tych "pokojowych"...
https://youtu.be/m11fsgz_yAs?si=8ZykGjjS3pyv8ZF9
Postrzelony w brzuch Iwanow. Ukrainiec. Umrze następnego dnia w szpitalu.
@Sossija: https://youtu.be/nFdiObekdhE?si=vXUI1Gz8S9pEj1UM
Fatalnie, że tego jakoś nie nagłośniono, że nie zrobiono już wtedy antyrosyjskiej nagonki
Komentarz usunięty przez autora
źródło: 59046_600
Pobierz