Wpis z mikrobloga

@Merdarion_PL:

Gdańsk był nadal prawnie terytorium Wolnego Miasta Gdańsk pod zarządem ligi Narodów

Czyli mieszkańcy miasta nie mogli być represjonowani bo przecież Liga Narodów by się tego nie dopuściła.
Ja już mam wyrobioną opinię i nie zamierzam jej zmieniać bo współczuje ofiarom obozów ale nie jakiemuś chłopu który woził sobie ssmanów czy kim oni byli nawet nie dbam o to bo to zbrodniarze. Podobnie jak Włosi też zmienili front gdy
  • Odpowiedz
@Vinizius ty udajesz głupiego czy naprawdę taki jesteś? Wolne Miasto Gdańsk było pod zarządem Ligi Narodów, ale w trakcie wojny było też pod okupacją nazistowską, zarząd był wtedy nadal prawny, ale nie faktyczny. Myślałem, że nie muszę mówić takich oczywistości
Nie zamierzasz zmieniać opinii bo się dałeś nabrać na propagandę Kurskiego bo jej fałszywy przekaz pasuje do twojego nastawienia do Tuska? Ja tam Tuska nienawidzę ale jestem historykiem i dla mnie
  • Odpowiedz
Wolne Miasto Gdańsk było pod zarządem Ligi Narodów

@Merdarion_PL: formalnie xD, ale calosciowo wolne miasto gdansk na miedzynarodowym teatrze bylo reprezentowane przez Polske

Nie zamierzasz zmieniać opinii bo się dałeś nabrać na propagandę Kurskiego bo jej fałszywy przekaz pasuje do twojego nastawienia do Tuska? Ja tam Tuska nienawidzę ale jestem historykiem i dla mnie prawda historyczna jest ważniejsza od tego co o nim sądzę jako o człowieku i o premierze. Twoja opinia
  • Odpowiedz
@Merdarion_PL:

ty udajesz głupiego czy naprawdę taki jesteś? Wolne Miasto Gdańsk było pod zarządem Ligi Narodów, ale w trakcie wojny było też pod okupacją nazistowską, zarząd był wtedy nadal prawny, ale nie faktyczny. Myślałem, że nie muszę mówić takich oczywistość

To się zdecyduj, albo tak albo tak. Nie można mieć dwóch stanów prawnych na raz.
Pisałem że prawodawcą była trzecia rzesza to coś piszesz o lidze narodów.
Pisałem szkoda mi ofiar obozów a
  • Odpowiedz
@krumkichot do Froelicha się nie odnosiłem bo: nie wiem kim jest -> nie obchodzi mnie kim jest i po co się czepia Tuska -> nie zamierzałem przez to weryfikować tego fejka na własną rękę, ale też jakkolwiek go zapamiętywać by go później wykorzystać wiedząc że nie zweryfikowałem go -> nie poznałem przez to nawet powodu by się do tego odnosić. Chciałem się odnieść jedynie do obrzydliwej praktyki zakłamywania historii w kontekście
  • Odpowiedz
@krumkichot a co do odpowiadania na manipulację manipulacją to nie lepiej się wznieść ponad poziom oponenta i napisać po prostu k---a prawdę i oddać należny szacunek obu przodkom tych ludzi, a jak się jednego z podmiotów sporu naprawdę nie lubi to po prostu dodać ,,A Tuska j---ć i tak, ale za to jakim jest premierem"?
  • Odpowiedz
Jakieś debilne dyskusje tu widzę, kto był czyim dziadkiem i gdzie walczył. A ja się pytam, co nas to obchodzi? My oceniamy Tuska i Froelicha czy ich dziadków? Niech ich dziadkiem będą wspólnie Hitler ze Stalinem, i c--j z tego.

K---a mać, rozumiem Berkowicze i inne polityczne debile muszą się przepychać na dziadków bo innych argumentów brakuje, ale po c--j wchodzicie w tę z-----ą gierkę? Jesteście takimi samymi debilami. Tak jak Wam
  • Odpowiedz
@krumkichot

zaloze sie ze mam wyższe niż ty ulomku od usmiechnietych

Cieszę się, że zdajesz sobie z tego sprawę. Jeśli chcesz to mogę Ci pomóc znaleźć jakąś szkołę dla dorosłych. Mógłbyś uczęszczać normalnie po pracy, wieczorami. Nigdy nie jest za późno, żeby zdać maturę.
  • Odpowiedz
nie, cale szczescie ta szczujnia neuropejska tutaj to tylko banka dla tuskoidowych wioskowych thebillow

@krumkichot: Poprzeglądaj sobie profil mirasa z którym dyskutowałeś, mój i powiedź, że to są konta pro tuskowe, bo ja wiem że my obaj jesteśmy zwykłymi użytkownikami tego portalu, w przeciwieństwie do ciebie, gdzie każda z twoich 389 akcji wykonanej na wykopie to polityczne agitatorstwo po stronie pisu xD.
https://wykop.pl/ludzie/krumkichot przecież, wystarczy jakieś 30 sekund żeby stwierdzić,
rzaden_problem - >nie, cale szczescie ta szczujnia neuropejska tutaj to tylko banka d...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@krumkichot jeśli krytyka zidiociałej, współczesnej "Prawicy" (w szerokim ujęciu), która ośmiesza tradycjonalizm, patriotyzm i wszystkie inne wartości, którymi wyciera sobie mordę to dowód na moją neuropejskość to, kurcze... chyba jestem gejem.
  • Odpowiedz
@shaku79: jeżeli chodzi o dziadka Tuska, to trochę prawda, a trochę nieprawda

Zgodnie z dekretem Hitlera z 1 września 1939 obywatele Wolnego Miasta Gdańska stali się automatycznie obywatelami Niemiec[11]. Wobec ponoszenia przez III Rzeszę strat na froncie wschodnim zapadła decyzja o wcielaniu ludności kaszubskiej do Wehrmachtu, w związku z czym Józef Tusk 2 sierpnia 1944 został powołany do tego wojska[2]. Według relacji jego najstarszej córki Eleonory Gurkowskiej oraz zgodnie z
  • Odpowiedz