@sotarKratos: prawda. ale i dla sporej liczby osób pierwsze wspomnienie z internetem. za bardzo nie pamiętam nawet kiedy nastąpił przeskok i z internetem komputer już normalnie się łączył od razu po uruchomieniu
@Andrzej_Buzdygan jak wprowadzili router combo zte, który się łączył kablem ethernetowym. Przynajmniej u mnie na wsi xD p.s ale miałem zonka jak się dowiedziałem, że ten pstyczek to nie kij bejsbolowy
@Andrzej_Buzdygan: @RHQQ2-YXRKT ja w połowie lat 00 miałem DOCSIS, więc szybkie podpięcie RJ'ki i problem z głowy, a nie jakieś dialery ADSLowskie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Andrzej_Buzdygan: To był początek końca internetu. Koło 2005 zaczeły się pojawiać "Dzieci Neostrady" czyli normickie szerokopasmowe łącze dochodzące do rożnych wiosek i dziur. Do 2006 poziom zauważalnie drastycznie zaczął pikować, pasjonatów ubyło a pojawiło się więcej ludzi którzy za bardzo nie wiedzieli co robić w necie poza shitpostowaniem i podniecaniem się naszą klasą.
@plyty_chodnikowe: ta, bo na tych forach, gdzie za zadanie pytania jakiś janusz był w stanie wykląć twoją rodzinę do piątego pokolenia albo kanały irc o które toczyły się wojny, to był pik kultury internetowej. xD
@Andrzej_Buzdygan: Mylisz słowo pik z angielskim peak to raz A dwa tak, to był peak kultury internetowej, lata 2005-2009 były stopień niżej ale nadal były świetne, natomiast świat post-facebook po 2010 to już tylko równia pochyła w dół
jak byłem młodszy zawsze zastanawiałem się co ma kij do baseballa do włączania i wyłączania internetu xD
@Huntley: Widać że polski internet zbudowali Janusze z głębokiego PRLu skoro pierwszym co przyszło im do głowy jako wyłącznik było to co pamiętali z czasów technikum elektrycznego ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: image
Pobierzmodem Thomson Speedtouch 330
źródło: autoconnect-1
PobierzA dwa tak, to był peak kultury internetowej, lata 2005-2009 były stopień niżej ale nadal były świetne, natomiast świat post-facebook po 2010 to już tylko równia pochyła w dół
@Huntley: Widać że polski internet zbudowali Janusze z głębokiego PRLu skoro pierwszym co przyszło im do głowy jako wyłącznik było to co pamiętali z czasów technikum elektrycznego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Screenshot_2025-01-23-10-38-30-732_pl.tablica-edit
Pobierz