Wpis z mikrobloga

@Ulic_Qel_Droma: straszna propaganda faktycznie. Najbardziej skorwinizowana grupa zawodowa w polsce dostaje najbardziej po dupie w wyniki "wachań giełdowych" i debilnych decyzji korporacji ze stanów, nie mając jednocześnie absolutnie żadnego parasola ochronnego bo prograsmista programiści wilkiem + związki zawodowe to literalnie 1984 i po prostu jest beka z typów. Faktycnzie straszna propoganda weź to zgłość to amnesty international że soros atakuje b2biarzy xD.
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: propaganda mająca na celu obrzydzić potencjalnym juniorom IT, tak żeby więcej było dla aktualnych programistów

wajcha poszła w drugą stronę, z poprzedniego podejścia że każdy na bootcamp z reacta na miesiąc a potem do roboty, ja tam szanuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: Programiści przez cały covid i do połowy 2024 roku szczycili się jak to mało nic robią i ile nie zarabiają, plując na innych bo trzeba być frajerem, żeby jeździć do biura teraz się dziwią, że każdy ma z nich teraz bekę i jeszcze sobie wkręcają, że to jakaś propaganda. No nie wytrzymię xD
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: częściowo odstraszanie turystów. Natomiast wiele z osób na tagu leczy kompleksy i zamieniło go w totalny syf. Na przykładzie tego wpisu, ktoś na kontrakcie z klientem z US w miesiąc odkłada kilkukrotnie więcej niż typowy wykopek prostujący czy plusujący te bzdury. Niektórzy w miesiąc, dwa zarobią tyle co taki pieniacz na minimalnej przez cały rok. Więc to co słychać na tagu ostatnio to nie fajerwerki tylko trzask pękających dup
  • Odpowiedz
@wiedzminyo nie no ja nie będę tego do amnesty czy do PETA zgłaszał, bo nie szkoda mi typów co ukrywają UOP. Po prostu ostatnio codziennie jest po kilka wpisów strasznie dramatyzujacych, a sytuacja pewnie nie jest aż taka tragiczna, bo wykopki lubią wyolbrzymiać i koloryzować.
  • Odpowiedz