Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mircy, potrzebuję dorobić sobie kasę w drugiej pracy popołudniami. Zastanawiam się nad McDonaldem i Biedronką, bo są najbliżej mojego miejsca zamieszkania oraz łatwo u nich o elastyczny grafik.

Zastanawiam się, gdzie pójść? Pomijam kwestię pracowników i wiem, że to są ciężkie prace, ale nie wiem do której wysłać CV. Czy ktoś z Was miał styczność z tymi dwoma pracodawcami?

Co byście wybrali? W maku wiem, że nie wolno mieć swojego telefonu przy sobie, a jak to wygląda w Biedrze? Czy jak przyjdzie email/sms to można na szybko przeczytać bez odpisywania? Czy jest reżim pod tym kątem?

Z góry dzięki za rady.

#biedronka #mcdonalds #praca #pytanie #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

Która praca?

• MCD 61.3% (46)
  • Biedronka 38.7% (29)

Oddanych głosów: 75

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W maku wiem, że nie wolno mieć swojego telefonu przy sobie, a jak to wygląda w Biedrze? Czy jak przyjdzie email/sms to można na szybko przeczytać bez odpisywania? Czy jest reżim pod tym kątem?

@mirko_anonim: wiem, że nie na temat, ale też zawsze na to patrzę przy wyborze pracy. Ja rozumiem, że teraz "MŁODZI" to w telefony patrzą, zamiast pracować (niby XD), ale nie wyobrażam sobie, np. dostać sms typu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: gdzie słyszałeś o możliwości dorabiania w biedrze popołudniami? elastyczny grafik? na co konkretnie liczysz?
Możliwe, że da się z nimi dogadać, ale będziesz miał sobotę 12h lub niedzielę albo to i to.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sytuację możesz im nakreślić. Nie sądzę by ta historia była tak piękna. Oni potrzebują ludzi do zapierdzielania cały czas. Nie licz na sklep koło domu bo warunki tam są różne. Niedawno gadałem z koleżanką to tylko w nocy rozkładają towar, więc pójdziesz tam gdzie robią to popołudniu.
Praca jest ciężka, u mnie na budowie jest lżej. Koleżanka po 10 latach zarabia 3700 netto.
  • Odpowiedz
@CiemnoSmutnoZimno: Mojemu koledze do szpitala trafiło jego dziecko po tym jak w przedszkole starszak mu córkę pchnął na inne dziecko co było na huśtawce. Dostała mocnego kopa w twarz i straciła przytomność. Dostał telefon od żony i chciał jechać do szpitala, bo lekarz z karetki powiedział, że muszą sprawdzić głowę, po czymś takim. Idzie do swojego janusza, a ten: co ty lekarz? co tam pomożesz? siedź tu i czekaj na
  • Odpowiedz