Wpis z mikrobloga

Hej,
chcę zacząć inwestować 800 plus a nie tylko w skarpetę.
Jak je inwestujecie ? Dopiero wchodzę i uczę się inwestowania. Czytam Finansowy Ninja na start.
Myślałem o 12 RODach na start. Czy rozbić to jakoś?

Cel to dać dziecku w wieku 21 lat aktualnie ma dwa lata.

#inwestowanie #obligacje
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JETgum: dobrą długoletnią inwestycją są metale szlachetne. Na naszej stronie tavex.pl znajdują się nie tylko oferty złotych monet i sztabek złota, ale również poradniki jak inwestować skutecznie. Różnorodność produktów i ich wagi pozwala na zainwestowanie każdej kwoty :)
  • Odpowiedz
  • 0
tylko w banku PKO BP. Zakładasz rachunek reje

@PedzacaGuma: Już założyłem przez obligacjeskarbowe.pl . Chciałbym zobaczyć w co inne osoby inwestują 800 plus. Może na longtermie jest coś lepsze od RODów
  • Odpowiedz
@JETgum: inwestomat.eu robił statystyki, że w dłuższej perspektywie lepiej wychodzi się na kupnie ETF lub akcji, jednak nikt nie da Ci gwarancji, że za 19 lat akurat będzie na świecie kryzys jak będziesz przekazywał konto synowi. Zabawa z inwestowaniem zawsze wiąże się z ryzykiem.
  • Odpowiedz
@JETgum: RODY sa bardzo spoko dla laikia. Kupujesz i zapominasz. NIe ma nic lepszego.
Jesli lubisz papier to inwestowanie dla kazdego mateusz samolyk. Ksiazka pokrywa caly material z finansowej fortecy iwuca, ale daje wiecej konrektetow + rzeczy ktorych nie ma w ksiazke marcia
  • Odpowiedz
@tomasz-kolarz: złoto równo 10 lat temu było warte około 4 500 PLN, dziś ta kwota wzrosła do ponad 11 000 PLN. Złoto to dobra i bezpieczna inwestycja nie tylko dlatego, że stanowi dobrą formę oszczędności finansowych czy umożliwia zarabianie, ale również dlatego, że jest uniwersalnym środkiem płatniczym dla całego świata.
  • Odpowiedz