Wpis z mikrobloga

Czy nerwica może się również objawiając w taki sposób że jest się totalnie wyczerpanym, brak energii, senność ? Macie coś takiego? Dziś mam cały dzień tak. Leżę i nie mam siły #nerwica #psychiatria
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Megalogin: Bardziej depresja, chociaż mam kuzyna który od kilku lat miał takie objawy i dopiero zmiana diety ( chyba na keto) go "naprawiło". Nie pamiętam dokładnie ale czegoś jego organizm nie tolerował.
  • Odpowiedz
@Megalogin: ja jak zszedłem przez jakiś czas z antydepresantów, to dostawałem w ciągu dnia napady senności, wieczorami atakowały zmiany nastroju i jakby pogarszała się klarowność świadomości i poczucie derealizacji. Jak najbardziej przy nerwicy coś takiego występuje. Odkąd wale paroksetyne i atomoksetyne to już nie ma tego zmęczenia na szczęście. Najlepiej powinny na to działać właśnie snri - wenla i dulo, bo dają energie.
  • Odpowiedz
@Megalogin: no to niech ci magik wyczaruje taką wenlafaksynę, celowaną w dawkę 250 mg. Ten lek działa na noradrenaline i może lepiej zwalczać zmęczenie. W dodatku lek ma refundacje więc wcale dużo nie będzie kosztować.
  • Odpowiedz
@Megalogin: wenla raczej będzie ci cały czas działała, a jak nie, to idziesz do góry dawką, maks to 375 mg, i wtedy to już lekko na dopaminę działa. Ja widziałem nawet rekordzistów co nawet po 600 mg wenle jechali.
  • Odpowiedz