Wpis z mikrobloga

Wrzucam swój stary wpis, bo ten serial wart jest przypominania.

Serial Glina to nad-serial i proszę nawet z tym nie handlować.
Umęczony życiem, gburowaty, pies.
Miał same wady i tylko jedną zaletę - nigdy się nie skundlił.

TVP od dobrych kilku lat urządza chyba zawody w u*ebywaniu seriali, które im naprawdę wyszły. Z nieco może gorszym, acz wciąż dobrym serialem Prokurator, zrobili dokładnie tak samo.
Oczywiście, nawet nie wątpię, że to po części ingerencja obecnej władzy.

Zostaje tylko się cieszyć, że zagraniczne produkcje odwalają kawał dobrej roboty w naszym kraju - Wataha (wiadomo, że od niej trzeba zacząć :) ), Kruk, Klangor, Belfer, i wiele, wiele, innych. Mam nadzieję, że ta lista będzie się tylko i wyłącznie powiększała.

A dlaczego wszyscy pamiętają Pitbulla, Fale zbrodni a nie Glinę z tamtych lat? Nie wiem, nie mam pewności co do tego.

Na pewno wiem, że cholernie warto go zobaczyć. Wg mnie, nie było lepszej roli policjanta w polskim kinie. Do tego w tle cały czas słyszymy muzykę Michała Lorenca i choć praktycznie cały czas jest to jeden utwór - jakoś mi się nie nudził. Polecam!

#tvpis #seriale #film #glina
Misiekkkk - Wrzucam swój stary wpis, bo ten serial wart jest przypominania.

Serial G...

źródło: temp_file1051777818839760958

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A dlaczego wszyscy pamiętają Pitbulla, Fale zbrodni a nie Glinę z tamtych lat? Nie wiem, nie mam pewności co do tego.

@Misiekkkk: Pitbulla cenię ze względu na klimat: ciężki, czasami wręcz depresyjny. Zagrali też doskonali aktorzy. Pamiętam, że chyba wcale nie było w nim akcentów humorystycznych. Po prostu brudna, trudna historia.
  • Odpowiedz
Najlepszy polski serial. Widziałem już kilka razy i zapewne jeszcze kilka jak nie kilkanaście razy obejrzę. Dodatkowo zakupiłem sobie wszystkie sezony na DVD, ładnie to wygląda na półce. Soundtrack na CD (swoją drogą muzyka też genialna) niestety nie do dorwania, a jak już to po kilkaset złotych chodzą używane.
litran98 - Najlepszy polski serial. Widziałem już kilka razy i zapewne jeszcze kilka ...

źródło: glina-sezony-1-2-b-iext135115907

Pobierz
  • Odpowiedz
@Misiekkkk: Jeden z lepszych polskich seriali. Swietny. Obejrzalem dopiero jakos 2 lata temu odrazu ciagiem dwa sezony. Zdziwiony bylem, ze wczesniej tego nie zrobilem bo bardzo lubie Polskie seriale kryminalne (te krotkie, nie tasiemce w tv po 100 odcinkow ). Pitbull tez byl bardzo dobry, fajnie zagrani policjanci ciekawe sprawy itp... ale wedlug mnie glina jednak o punkt lepszy :)
  • Odpowiedz