Aktywne Wpisy
Umciaumciapeklagumcia +1328
Pulsuje ten, kto ani razu nie był w automacie z butelkami żeby oddać puste butelki.
Ja nie kupuję niczego co jest zwrotne.
#segregacjaodpadow
Ja nie kupuję niczego co jest zwrotne.
#segregacjaodpadow

r5678 +451

Jakiś czas temu pisałem że gravel nie nadaje się w teren i że gravele z prostą kierownica mają sens.
No i się okazało że nie mam techniki ani umiejętności a przede wszystkim pojęcia. A w ogóle proste kierownice są dla lamusów ;)
Co bardziej rozsądni zauważyli że faktycznie gravel nie jest rowerem terenowym.
PS1 - scoot na ten rok przygotował coś takiego jak scale gravel. Całkiem niezła maszyna co?
Choć tego co do tej pory uważało się za gravela (nawet z prosta kiera) przypomina to coraz mniej.
PS2 - czy jeśli pojawią się coraz więcej sprzętów które komuś pasuja mimo że ogół moze je uważać za dziwaczne to znaczy że marketing spełnia marzenia?
#rower
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: gravele z prosta kierownica maja sens, jest to naturalny krok w kierunku powrotu tego roweru do MTB z lat 90-tych. Chwile pojeździsz na prostej kierownicy i zorientujesz się ze w sumie to przydałoby się zamontować "rogi" do tej prostej kierownicy i może jakis mostek z elastomerem na mniej udeptane drogi,
źródło: E2-C60-DF9-7455-4-C82-B278-1-E8-D9079415-E
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Wiadomo nie od dziś, że każdy inny rower się rozpadnie po wjechaniu do parku, czy na ubitą ścieżkę żwirową na wałach nad rzeką, więc wybór jest prosty - GR4VeL!!!!11one!!!
Moda rowerowa zatacza koło (hehe) i wracamy do idealnej formy, czyli fully rigid atb/xc.
@Iifeform: też bym się wstydził pisać o g*avelach ze swojego konta
Nie co macie ale czego nie macie.
A nie macie konta na wykopie ;)
Dla mnie osobiście skoro gravel nie oznacza już szosy z grubymi oponami która nie spełnia wymogów UCI dotyczących wyścigów przełajowych oznacza po prostu rower usportowiony. Bo nie wiem jak teraz ale kiedyś taki cross to była po prostu krowa. Geometrię to miało krążownika a nie roweru którym by się chciało jeździć