Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zna może ktoś jakieś sensowne ramy MTB single speed ?
Najlepiej w rozsądnej cenie i w miarę lekkie choć cudów nie oczekuje.
Geometrycznie też fajnie by były zwinne i krótkie a na ile jakiś wyprawowy muł co ledwo skręca.
Tak sobie szukam i nic znaleźć mogę...

#rower

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: tanio i lekko to będzie, jak założysz napinacz i koronkę single na bębenek w posiadanym już rowerze MTB. Dedykowane single MTB typu Santa Cruz chameleon/highball, Salsa, Niner czy Genesis to będzie wydatek pod 6k pln++ za używkę I trochę szukania cie czeka.
  • Odpowiedz
@4x80: pisałem o cenie całego roweru, bo mało kto wystawia sensowne ramy tego typu niestety :(

Usunąłeś j-----u (przepraszam, że tak napisałem) posta, a straciłem 2 minuty życia na szukanie geometrii dla tego fat bike co zapostowałeś xD
  • Odpowiedz
@Iifeform: Jak ja go rozumiem on chce czyściocha bez żadnych bajerów stąd golas singiel. Pomysł całkiem ciekawy i mi się podoba ale czasami taką taczkę trzeba pchać pod górkę co nie jest żadnym wstydem.

Co do tych 18" mam świadomość, że to może być trochę krótko ale to mimo wszystko bardzo duży rower więc jak pan ogłoszeniodawca łaskawie się ponownie odezwie to pojadę zobaczyć. O rozmiar ramy się pytałem w
4x80 - @Iifeform: Jak ja go rozumiem on chce czyściocha bez żadnych bajerów stąd gola...

źródło: eyJidWNrZXQiOiJtZWRpYS5hZHNpbWcuY29tIiwia2V5IjoiODEwZDE2ZTRmZGVhZjk4MDU4ODdlMDA0NGJmMTUxM2NhZDk3MGNlMGJmYWU2ZGM5Nzc4YjI5ODYzNGYxMTE2OS5qcGciLCJvdXRwdXRGb3JtYXQiOiJqcGVnIiwiZWRpdHMiOnsicmVzaXplIjp7IndpZHRoIjo3MDAsIm

Pobierz
  • Odpowiedz
@4x80: widelec widać jakiś spec montował i wyszedł ujemny rake XD nie rozumiem idei tych fat bike, więc się nie wypowiem, dynamika jazdy peenie jakby założyć żeliwne koła do komunijnego górala ( ͡° ͜ʖ ͡°) jedyne co, to włożyć tam jakiś mocny silnik z aliexpress i mieć takiego czołga na miasto.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Iifeform:
@4x80:
Bo tak naprawdę nie chodzi o singla sensu syricte ale o przekładnie planetarna.
Więc jest mi potrzebny jakiś system napinania bo napinacze odpadają że względu właśnie na estetykę.
Fajnie by było mieć możliwość rozpięcia ramy ale znalazłem tylko poisona a one mają geo pod (wysoki) amortyzator to raz dwa, że
  • Odpowiedz
dynamika jazdy peenie jakby założyć żeliwne koła do komunijnego górala

@Iifeform: Przecież współczesne rowery MTB przyjmują opony 3'' więc co za różnica do 4''. Mam pod nosem plażę ze 20km czy więcej do jazdy w jedną stronę. Pojeżdżę sobie potem na lato sprzedam tylko jakoś kupić nie mogę bo koleś sie nie odzywa. :)
  • Odpowiedz
@Skillez_: Podzielisz się linkiem do tego sprzętu? Od jakiegoś czasu się interesuję ale to dosyć drogi temat i znam go bardzo pobieżnie.
  • Odpowiedz