Wpis z mikrobloga

@PieknyWojciech: Zadam pierwsze pytanie, za ile je bierzesz? BO coś czuję, że przepłacisz. Zwłaszcza, że to jeszcze wersja 6GB. Prawdopodobnie w tej cenie kupisz 6600/xt które będą szybsze.
  • Odpowiedz
@Szala: za tyle za ile będą dostępne. Raczej nie drożej niż 1k.

Jestem w zasadzie ograniczony do tych dwóch kart i bardziej pasuje MSI choć gdyby np. ASUS miałby być znacząco cichszy to mógłby być.
  • Odpowiedz
@Szala: dzięki, ale te będą się dobrze wpisywać w moje wymagania a kasa nie jest problemem.
Po prostu miałem nadzieję, że może ktoś miał do czynienia z układami chłodzenia z tych kart na wyższych modelach i będzie w stanie coś powiedzieć. Bo miarodajnych testów na necie tych wynalazków prawie nie ma.
  • Odpowiedz
@PieknyWojciech: do czego te karty mają służyć i dlaczego akurat bardzo okrojone i fatalnie wycenione rtx3050?
Wybrane przez Ciebie modele są bardzo podstawowe, mają bloki z aluminium bez ciepłowodów i cienkich finów. Jak w kartach starszych niż 10 lat. Miałem odpowiedniki 1660S MSI Ventus i nie były najcichsze. Ten Asus Dual niestety też konstrukcyjnie przypomina Ventusa więc może działać podobnie.
  • Odpowiedz
@draco87pl: w firmie znajomego służy w malutkim komputerze w sali konferencyjnej do wyświetlania projektów CAD/EDA podczas omawiania ich z klientami. Pech chciał, że przed świętami na wigili pracowniczej ktoś go musiał zalać czymś i poprzednia karta graficzna umarła (GTX1650). Teraz zaczął się początek roku, dużo się dzieje i prosili żebym coś im znalazł jak będę do nich jechał żeby podmienić :-)
Stąd wybieram z tych dwóch modeli bo najlepiej wpisują
  • Odpowiedz