Aktywne Wpisy

wjkp +3
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

wfyokyga +22
Mnie r---------a że niemcy pod koniec wojny, mieli już celowniki optyczne i noktowizyjne.
źródło: temp_file1727008429886548071
Pobierz

Dodaje filmik z kolizji https://youtube.com/shorts/0BGj8cnItkc?si=yZwp-rERhiHthIQ2 tamten gościu złożył claim pierwszy, więc i złożyłam też, ubezpieczyciel powiedział że nie może jednoznacznie stwierdzić winowajcy. Oczekuję wpłaty excess £400, wtedy zabiorą auto do naprawy, jeśli naprawa będzie kosztowała więcej to oczywiście muszę dopłacić. Wrzucam ss miejsca kolizji. Wygląda to na to jakby uznali moją winę, z czym się nie zgadzam. Jak dalej walczyć czy lepiej odpuścić? Wołam komentujących @Razi91 @kwantowykocyk @motoinzyniere @bartd @mleko3-2procent @KedzioRRz @Jabud #uk #anglia
Na zdjęciu. Czerwony to ja, czarny on, żółty miejsce kolizji.
źródło: IMG_1204
PobierzZadzwoń sobie jutro do Optimal Solicitors powiedz, że doznałaś uszczerbku na zdrowiu, opisz sytuację(że miałaś kolizję, drugi uczestnik odjechał z miejsca i masz nagranie oraz numer rejestracyjny)
źródło: Screenshot 2025-01-13 213809
PobierzJa mam na pewnym rondzie podobną sytuację co dziennie i muszę dawać pełny hamulce tirem prawie do zera żeby oszołoma puścić któremu się pas kończy.
A potem inny oszołom na mnie trąbi bo nie ogarnia że inny mi się wpychał z boku i jak bym nie chamowal to bym go sprasowal w barierki
@Razi91: ja by op dynamicznie depnal gazem i odjechał oszolomowi z tyłu co w niego wjechał to by nie było.tej sytuacji,
No niestety tu jeżdżą lamusy co się pod tira mi na autostradzie wpychają pod maskę mimo że oszolomowi zostawiłem 200metrow wolnego miejsca mimo
Pisałaś do ubezpieczalni że masz nagranie? Jeśli nie to im to poślij i rozrysuj to rondo razem z torami jazdy tak aby było jasne kto zmieniał pas. Powodzenia.
Niestety ale ten kraj jest głupi pod tym względem..
@motoinzyniere: w uk nie istnieje coś takiego jak „z prawej jest pierwszeństwo”. Jedynym wyjątkiem jest moment wjechania na rondo, kiedy ustępujemy osobom z prawej strony (tym na rondzie). Tutaj pojazd z kamerką jechał swoim pasem a inne auto pas zmieniało, to jest przyczyną winy.
W UK gdy dwa auta chcą wjechać na jeden pas, żadne nie ma pierwszeństwa. Na drogach bez znaków nikt nie ma pierwszeństwa.