Aktywne Wpisy

Mr_Rampage +222
Pamiętajcie: albo grubo albo wcale. Najwidoczniej taka myśl przyświecała pewnemu 17-latkowi, który pomimo braku uprawnień postanowił dziś poszaleć na ulicach Poznania. Chwilę później wylogował się z tego świata. Dwoje pasażerów przewieziono do szpitala. Tyle dobrego, że nikt tym chodnikiem nie szedł.
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham

źródło: Projekt bez nazwy (3)
Pobierz
ZubrZPuszki +464
#pieseczkizprzypadku #pies Ja tu tylko się pochwalić. Mój pierwszy pies w życiu. Poznajcie Borysa (。◕‿‿◕。)

źródło: 1000033373
Pobierz
Lektura do poduszki. Doszkalam się w teorii data engineeringu.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzu mnie na polibudzie też publikacje miejscowych profesorów miały na okładce zwierzęta i mieliśmy "Byka", "Łabędzia" i inne
jedyne uzasadnienie to takie, że książki miały oczywiście długie i elaborowane tytuły i łatwiej potem było mówić, że "masz mieć na zajęcia książkę z bykiem"
źródło: Zdjęcie z aparatu
PobierzNie masz znajomych albo rodziny?
Czy po pracy jedyne co robisz to czytasz książki o tym jak być lepszym w pracy?
To ile unicornów już założyłeś?
Bo wykorzystujesz tą pasję do budowania WŁASNYCH polskich startupów aby nasz rynek był bardziej stabilny i konkurencyjny i byśmy wreszcie mięli naszego facebooka albo appla, a nie po to żeby szybciej (czyli taniej) jebać w sprintach dla Pana z zagranicy, prawda?
PRAWDA?
@JamesJoyce: Dlatego tym bardziej się dziwie że poświęcasz na to swój prywatny czas.
Bo jeszcze młodego bym zrozumiał. Sam zresztą taki byłem. Młody człowiek ma mnóstwo czasu, energii i motywacji. I myśli, że cały świat ma do zdobycia więc jak pociśnie trochę nagodzin czy przeczyta tą jeszcze jedną ksiazkę to diametralnie zmieni się jego przyszłość.
Starsza osoba która przeżyła już nie jeden "technology
@JamesJoyce: Mi osobiście nie. Po prostu nie mam szacunku do ludzi, którzy biorą udział w wyścigu szczurów.
Nie jesteś artystą, nie jesteś naukowcem, nie jesteś też sportowcem. Jesteś inżynierem. Nie tworzysz rzeczy, które zachwycają ludzi i zmieniają jej historię i kulturę. Ścigasz
A na przyszłość, mówienie komuś rzeczy typu "Nie jesteś artystą, nie jesteś naukowcem, nie
@JamesJoyce: Gratuluje. Jaką teorię opracowałeś?
Te granty z EU to znam akurat aż za dobrze bo sam w takim byłem :) Ksiązki z Heliona to nie są ksiązki naukowe.
@JamesJoyce: jesteś zarozumiały, bije od Ciebie poczucie wyższości
NIe jestem pasywno-agresywny. Jestem aktywnie-agresywny. Wysmiewam zachowania które uważam za niegodne szacunku
"Jesteś zwyczajnym nerdem, wyrobnikiem, który poświęca swój prywatny czas, żeby na rynku najemnym być wydajniejszym pracownikiem",
"zachowujesz się zupełnie w ten sam sposob jak budowlaniec, który idzie w niedziele na budowe przygotowywać sobie narzędzia i zrobić pomiary aby w poniedziałej jak rozpocznie się dzień roboczy wykonać swoją pracę szybciej i nabijać się z innych wpsółpracowników, że się nie