Wpis z mikrobloga

#gry #steamdeck #handheld #konsole

Jakiś czas temu była dyskusja o tym że trzymanie SD non stop podłączonego do prądu jest niebezpieczne dla baterii i przez to może ja szybciej zużyć. Jako ciekawostkę tylko powiem ze ostatnio w dokumentacji SteamDecka wyczytałem że jest funkcja która rozładowuje częściowo baterie jeżeli wykryje że konsola jest cały czas podlaczona pod ładowarkę.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kromeczek: pewnie, ale ja np gram głównie w domu na leżąco i mam go podłączonego zawsze żeby wyciągnąć jak największą moc, jak kończę grać to też zostawiam go podłączonego więc chciałem się upewnić jak to jest z tą bateria.
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: Deck ładuje baterie, a potem ją omija i grasz bezpośrednio z zasilacza by nie skracać życia baterii. Jak masz cały czas podpiętą to po jakimś czasie pozwoli się jej trochę rozładować bo trzymanie jej na 100% też nie jest dobre. Nie ma potrzeby bawić się w żadne pluginy bo sama konsola robi to dobrze
  • Odpowiedz
  • 1
@Syskiev: dokładnie o tym mówię tylko ludzie nie wiedzą że SD tak umie i instalują jakieś pluginy bez sensu więc napisałem to jako ciekawostke
  • Odpowiedz