Wpis z mikrobloga

Nowe odcinki Kiepskich, od 283. jak reżyserem został Patrick Yoka, nie są złe. Trafiają się gorsze, średnie, ale i perełki. Ranking z kiepscy.org.pl moim zdaniem jest w miarę uczciwy. Odcinki z oceną 7+ poprawią humor każdemu, te 6+ polecam dla koneserów "uniwersum" Kiepskich, niżej ocenionych jeszcze w bieżącej rundzie nie oglądałem. Dzisiaj kończę oglądać sezon 23. Odcinek 441 "Szpital przemienienia" - wybitne dzieło komediowe, ocena 7,6. Kolejny 442 "Ludzie bezdomni" mnie nadal bardzo bawił i polecam, ale w nim już proporcja komedii do tragedii, albo komedii z tragedii może mniej odpowiadać przeciętnemu odbiorcy, stąd i ocena 3,8. Czy ktoś z Was ma podobnie? Podobały Wam się jakieś konkretne, słabiej ocenione odcinki?
Mi w bieżącej rundzie 6+ zostało tylko 40 odcinków i planuję następnym razem obejrzeć wszystkie. Będę oceniał tylko binarnie. Dobry czy zły. Polecam obejrzeć czy unikać.
#kiepscy #swiatwedlugkiepskich #polskieseriale #komedia
NauczonyRoboty - Nowe odcinki Kiepskich, od 283. jak reżyserem został Patrick Yoka, n...

źródło: 000E2RF45QCF7OSY-C461-F4

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NauczonyRoboty @Rzewliwy_wykolejeniec jeden z moich ulubionych z tych nowszych to poltergeist 445, sylwestrowe i świąteczne. Mogę zrobić w najbliższym czasie listę najlepszych odcinków moim zdaniem bo nie chwaląc się obejrzałem wszystkie oprócz tych najnowszych które mnie w ogóle nie bawią
  • Odpowiedz
@NauczonyRoboty: Problem z nowszymi odcinkami mam głównie pod względem przemiany mentalnej głównych bohaterów. Fabularnie te odcinki mogły być różne, tak samo jak za Khalidova, ale no przeszkadza mi strasznie jak z Ferdynanda z w miarę wyluzowanego konesera złotego napoju wpadającego na różne pomysły, bądź rozwiązującego różne zagadki stał się trzeba to powiedzieć jasno zdziadziałym zgredem narzekającym na wszystko dookoła. Tak samo w moim odczuciu zbyt intensywne wykorzystywanie greenscreenów plenerowych itd.
  • Odpowiedz
@okradzione: z początku Jolancia to tylko męczące połączenie aparycji kobiety upadłej i emocjonalności rozwydrzonego dziecka, ale - w mojej ocenie - miała kilka dobrych momentów. Na przykład w "Nim poleje się krew", albo wcześniej przeze mnie polecanym "Szpital przemienienia".
Co do kłującego w oczy nadużywania green-screenów pełna zgoda.
  • Odpowiedz
@NauczonyRoboty: ciapciaki mi się podobał choć słabo oceniany. Generalnie chyba od 500+ nie ma ani jednego dobrego odcinka ale 400-500 znajdzie się jeszcze trochę znośnych a nawet fajnych. Najgorzej przy 500+ jest z chorobą paździocha widać że chłopina jedną nogą na tamtym świecie :(
  • Odpowiedz
@Uuroboros: cztery punkty to jeszcze spoko. 341 Czosnkowy dziad to jeden z moich ulubionych odcinków, a podobnie oceniony (niedoceniony). Mimo, że obejrzałem wszystkie, to z odcinków 500+ żaden mi nie zapadł w pamięci. Wierząc rankingowi to kilkanaście z nich powinno być dobrych.
Z podupadającym na zdrowiu Panem Ryszardem to dwojako można spojrzeć na to. Ja wolę myśleć, że nawet u kresu swoich dni dalej realizował się i spełniał.
  • Odpowiedz