Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, mam problem ze swoim facetem. Może nie do końca problem, ale ma dziwne hobby. Poznaliśmy się trochę ponad rok temu. Zauważyłam, że wolny czas często spędza przy komputerze, myślałam że po prostu gra w jakieś normickie gierki jak to w sumie dużo facetów w jego wieku robi.
Tym czasem wczoraj mi oznajmia, że pora zrobić "alta?" w jakimś "old cool runskejpie". Założył nowego maila, zrobił postać i przesłał tam jakiś "gold" i mówi mi, że mam zacząć z nim grać. Gośc lvl 32 gra w jakąś gierkę, która wygląda jak takie, które widziałam u mojego brata ponad 20 lat temu na starej konsoli na kasety i wciska mi, że to jest jego pasja i do śmierci chce rozwijać swoją postać. Mało tego, mówi że chce w niej osiągnąć wszystkie osiągnięcia, wypełnić jakiś dziennik i zdobyć 200 milionów doświadczenia w każdej umiejętności cokolwiek to znaczy. Hehehe. Po czym instaluje mi na moim laptopie tą grę i mówi mi: "masz spróbuj, spodoba ci się". On gra w to od lat, a konto ma ponoć już od jakoś 20. Czy tylko mi się to wydaje dziwne i creepy grać ciągle w tą samą grę taki szmat czasu i na dodatek taką dziwną przestarzałą?
Dodam jeszcze, że ciągle słucha muzyki z tej gry, nawet jak znajomych zaprasza, to leci w tle i mi się po prostu robi niezręcznie i widzę jak ci jego znajomi mają już dosyć tej muzyki jak dzwonki ze starych komórek, ale nie chcą mu robić przykrości.
Nie wiem co o tym myśleć, doradźcie mi, chce mu pomóc wyjść z tego, chyba mogę to już nazwać nałogu..

#logikaniebieskichpaskow #zwiazki #gry #uzaleznienie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach