Wpis z mikrobloga

@maikeleleq czarny jeszcze gorszy, wiem co mówię. Nigdy więcej czarnego samochodu nie kupię bo to jest kierat.

Szacun za kupno seata za 130% ceny ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@jalop: miałem granatowe, czarne, dwa srebrne, takie ciemniejsze niż srebrny. Wiem że jest u-----y ale nie razi tak w oczy jak na poprzednich. Czarny po wyjeździe z myjki to wyglądał jakby był już u-----y, a przynajmniej na drugi dzień już lipa xD
  • Odpowiedz
Biały jest bez dopłaty w niektórych markach, ale są takie, gdzie właśnie do białego dopłacasz. Skoda ma za darmo niebieski (niemetalizowany) i to dopiero wygląda jak “zaoszczędził na lakierze”, jeśli oczywiście patrzymy na samochód przez pryzmat statusu społecznego.

Miałem srebrny metalik i był spoko, ale teraz mam ciemniejszy grafitowy i jest jeszcze lepiej (pod względem brudu). Żona ma biały matowy i niestety więcej brudu widać, częściej trzeba myć, dłużej na myjce z
  • Odpowiedz
@Krmtzzz: chodzi nam o marżę jaką specjalnie do ceny dorzuca się za to że jest to cupra a nie seat nawet jeżeli u seata nie ma dokładnie takiego modelu jak formentor. Wystarczy wstawić fotele z innym wzorem skóry, miedziane dodatki na deskę i felgi i gotowe ;)

Bo cupra to jest marka premium a seat już nie :D
  • Odpowiedz
@Polozna504: no właśnie trochę nie masz racji, bo przynajmniej rok temu skonfigurowanie Leona z na przykład 1,5 w takim samym wyposażeniu wychodziło drożej niż cupre Leona, plus miałeś inny pakiet zderzaków i wnętrza. No chyba, że ktoś chciał bieda wersję, no to seat wychodził taniej bo cupra miała bardzo dużo w podstawie i po prostu nie dało się z pewnych rzeczy zrezygnować kosztem ceny.
  • Odpowiedz