Wpis z mikrobloga

Jechałem wczoraj drogą krajową, była śnieżyca i robił się lód na drodze.

Ja jechałem spokojnie 50km/h a nagle wyprzedził mnie jakiś mistrz kierownicy w Audi, jechał około 90km/h.

Jakieś 2 kilometry dalej, ten geniusz już był w rowie xd.

A tyle widziałem płakania, że ludzie jeżdżą wolno po śniegu bo się boją jeździć.

#samochody #zima
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakieś 2 kilometry dalej, ten geniusz już był w rowie xd.

@Leotard00: jakby z dech to już by było jednego potencjalnego mordercę drogowego mniej
  • Odpowiedz
@Leotard00: Pewnej zimy podobna sytuacja. Lód taki, że ideolo na łyżwy. Wszyscy jadą pięknie gęsiego, ale jeden pan z nowiutkiej Toyotki jedzie slalomem, wyprzedza wszystkich. Szło mu to całkiem ładnie i sprawnie. Szkoda tylko, że szczęście mu się skończyło kilometr dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pewne drogi mają swoje specyfiki. I tak było tym razem, że był mostek, z takim fest obniżeniem. Elegancko zwolniam, aby z
  • Odpowiedz
@Leotard00 akurat trafiłeś na takiego typa ja wczoraj wracałem 220km do domu i nikt się nie wyrywał pewnie dla tego stosunkowo do aut które są teraz w ruchu jest tak mało wypadków ale co ja mogę wiedzieć
  • Odpowiedz
@pankalmar: nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja jeżdżę po pomorzu i mazowieckim i wszyscy zwalniają w zabudowanym.
@Leotard00 Jak Ty jechałeś na dwóch pasach 50 to lepiej zmień na zimówki i daj ludziom djechać do domu
  • Odpowiedz
a najlepsze jest to, że takich poganiaczy później i tak doganiam gdzieś na skrzyżowaniu czy na światłach.

@Leotard00: tzw błąd przeżywalności, zapamiętujesz tylko tych co dogoniłeś
  • Odpowiedz
@Leotard00: @duzy240: @dr_papieros: Jak nie potraficie to siedźcie w domach, albo skorzystajcie z komunikacji miejskiej, bo nie trzeba wcale zapierać.dalać, żeby jechać jak człowiek. A nie, spadły cztery płatki śniegu i wyjedzie ci taka oferma "oj oj, bendem jechał 20km/h to bandem bespeczny" i korek za nim na kilkanaście aut. Można jeździć bezpiecznie i dynamicznie. Ewentualnie możecie się przeprowadzić do Brytoli, tam jak spadnie centymetr śniegu
  • Odpowiedz
bezpiecznie bo pod marketem ćwiczył kontrolowany poślizg

@dr_papieros: mnie tu jakiś debil przekonywał że można ćwiczyć na drodze publicznej. Nawet jeśli kończy się to wjechaniem w ogrodzenie i zniszczenie go, bo jak dojdzie do niebezpiecznej sytuacji, to będzie wiedział jak się zachować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz