Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
pytanie anonimowe, żebyście mogli odpowiedzieć anonimowo.

#rozowepaski #niebieskiepaskj czy od zawsze chcieliście mieć dzieci, ile lat mieliście jak się zdecydowaliście, ile trwały starania, czy planujecie kolejne dzieci czy może żałujecie, jak zmienił się wasz związek

bonusowe pytania do #rozowepaski jak wspominacie poród? czy wasz partner wystarczająco dużo zajmuje się dzieckiem?

#ciaza #porod #dzieci #zwiazki #malzenstwo #kiciochpyta #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim nigdy jakoś specjalnie nie chcialam dzieci ani nie byłam mocno przeciwna. Uważałam, że najważniejsze to poznać odpowiedniego partnera i potem się zobaczy.
Mąż bardzo chciał woec zaczęliśmy starania i jakoś zajęły nam 3 albo 4 miesiące.
Mamy teraz 2 dzieci i więcej nie planujemy. Związek moim zdaniem zyskał. Pierwszy rok po życia dziecka jest bardzo trudny ale jak się to wspólnie przejdziento bardzo to wzmacnia związek.
Poród był ok -
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przemyślany-nomada-4: Tak po to się bierze ślub i zakłada rodzinę by mieć dzieci. Nigdy na ten temat nie rozmawialiśmy z różową bo było to dla nas oczywiste. Pierwsze w wieku 25 lat o po 4 latach następne. Obecnie będąc po 40 wiemy że to była dobra decyzja bo teraz dzieci odchowane a my mamy czas dla siebie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ho ho. Może napiszę odrobinę szerzej. Ja byłem typowym produktem naszych czasów, tj. człowiekiem, który najchętniej nie brałby na siebie żadnych poważnych zobowiązań, unikał wszelkich jednoznacznych deklaracji i jak najdłużej żył życiem błękitnego ptaka. Wszystko odwlekałem jak tylko mogłem i finalnie robiłem krok do przodu dopiero gdy widziałem, że dalsze trwanie w martwym punkcie niszczy moją kobietę. Absolutnie nie mogę powiedzieć, by wywierała na mnie presję, ale sam zdawałem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja przeszłam różne okresy. Na początku chciałam mieć 4 dzieci, potem nie chciałam wcale i byłam bardziej antynatalizm, potem chłop namówił i mam jedno, za jakiś czas ma być drugie. 25 lat, gdy urodziłam pierwsze. Starania trawy 3 lata z leczeniem.

Poród niestety poprzez cc, bardzo źle wspominam... Można powiedzieć, że w szpitalu mieli mnie w dupie i nikt nie chciał mi pomóc. A brzuch bolał mnie przez miesiąc
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
ciekawski-sojusznik-57: mam dwójkę małych bombli. Pierwsze pojawiło się jak miałem 32 lat, drugie 34. Pierwsze było planowane kilka lat, drugie wpadka praktycznie od jednego strzała. Kolejnego nie planujemy, ja jestem po wazektomii.

Zawsze chciałem mieć dzieci ale z rozsądku, bo tak trzeba, a nie, że rzeczywiście chciałem. Ojcostwa musiałem się nauczyć, nie pałałem z początku niewiadomo jakim uczuciem do nich. W sumie to taki mocno pogubiony byłem. Ale kupiły mnie, w którymś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
subtelna-przyjaciółka-51: Starania od razu po ślubie, lvl 29/30. Niestety udało się dopiero po paru latach i skorzystaniu z profesjonalnej pomocy.
Zawsze chcieliśmy mieć dzieci. Gdybym męża poznała wcześniej to myślę, że nawet wcześniej by było dziecko.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: heracinsky
  • Odpowiedz