Wpis z mikrobloga

#infakt #ksiegowosc Ich tam chyba p------o z majstrowaniem przy tym cenniku. Co chwila jakies zmiany... Teraz skasowali mnie za rok 360zl (6 dokumentow i ksiegowosc) gdzie rok temu za to zaplacilem chyba 50-60zl dla 3 dokumentow...

W nowcym cenniku widze 75zl netto MIESIECZNIE za pakiet w ktorym wystawisz fakture, wyslesz JPK i wygenerujesz DRA. Za takia kwote nie ma szans ze bym przedluzyl. Chyba ktos tam sie lekko zagalopowal z proba strzyzenia owiec.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dobrze by było znaleźć alternatywę w styczniu, aby nie przenosić potem. To może być dobra okazja na reklamę u innych dostawców samodzielnej księgowości.
  • Odpowiedz
@programistalvlhard Widać ze forma zdobyła rynek i teraz zavzyna strzyc owieczki.
Inne firmy za program od wielu lat brały 50netto niezależnie od ilości dokumentów więc. W zeszłym roku zapłaciłem 70 netto za mój pakiet, wiec ja nie odbieram tego tsk negatywnie ale pewnie sporo ludzi prowadziło JDG z 5zl/miesiąc i oni dostali cegle na głowę
  • Odpowiedz
@zibizz1: No ja tez dostalem, mam do 6 dokumentow pakiet to na poczatku zeszlego roku zaplacilem nie pamietam 60-70zl netto i w tym mialem ksiegowosc, nie tylko faktury. W tym roku 360zl wyszlo za 6 dokumentow (a przynajmniej tak mnie policzyli) to jeszcze zaakceptowalem. Ale prawie 100 brutto msc juz nie przelkne jak mi w przyszlym roku krzykna tyle. No ale to bede sie martwic w grudniu 2025 :D
  • Odpowiedz
Pamiętajcie, że inFakt ma politykę negocjacji cen. Jeśli ktoś dostał podwyżkę pakietu z księgowym to po prostu proponujecie swoją cenę i "targujecie" się z księgowym. Celowo rzucają wyższe stawki, żeby mieć z czego schodzić. W przypadku zwykłego ryczałtu dla IT, czy nawet skali bez większej ilości faktur da sie wciąż wycyganić ~250 netto. Jak za funkcjonalność, która daje inFakt i poniekąd przerzucenie odpowiedzialności uważam, że uczciwa cena.

Druga sprawa, że mają też
  • Odpowiedz