Wpis z mikrobloga

Krótkie i treściwe #oswiadczenie co do mojego wczorajszego wpisu dotyczącego #wykopoczta

Paczkę dla mnie robił @owsikalfred i wczoraj dodałem wpis, w którym wyraziłem zażenowanie i rozgoryczenie tym co otrzymałem. A otrzymałem filcowe jajko, krówki i batoniki, kserówki z kierunku administracja.

Nadal uważam, że nadawca niezbyt poczytał o informacjach o mnie, które wpisałem na stronie wykopoczty. Paczka była zupełnie nietrafiona do mojej osoby, do tego ZABRAKŁO LISTU. Książka z administracji też niezbyt mi potrzebna, szczególnie, że to kserówka, no ale... sam przyznałeś, że to błąd. Słodycze są super :) Nie wiem, patrząc na to ile osób mówi, że to super paczka, stwierdzam, że może mam zbyt duże wymagania. Ale takie mam wymagania od życia i dzieki trzymaniu wysokich standardów staram się zdobywać więcej i lepiej. Nie powinienem też mierzyć wszystkich swoją miarą, szczególnie, że to jedynie zabawa.

Nie ukrywam, że wczoraj byłem zawiedziony i rozgoryczony, bo patrząc na inne paczki DIY liczyłem na coś co będzie super, co postawię sobie na biurku w pracy lub w domu, albo cokolwiek innego.

Dzisiaj jestem jedynie zawiedziony. Ale szanuję Twój poświęcony czas @owsikalfred - jeśli faktycznie poświeciłeś tej paczce sporo swojego czasu i serca - to dziękuję i przepraszam. Jestem osobą wymagającą - często nie tylko od siebie, ale też od innych. Mierzę ludzi swoją miarą (jeśli ja mogę to ktoś też itd.) - a nie powinienem.

Tak czy inaczej:

Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam - wiesz jak to z człowiekiem - gorszy dzień, zawód, złość.

Dziękuję - bo z tego co piszesz faktycznie się starałeś.

PS Do @Wykopoczta: Powyższy wpis jest również do Was - przeprosiny również. Może nie dla mnie ta zabawa i na tym utrzymajmy nasze porozumienie. Niemniej fajnie, że ogarniacie to za darmo i z społecznej chęci :)
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@valdo: Ale od razu dodaję, że bezpośrednio obrażające mnie wpisy będę zwyczajnie kasował. Jak masz coś do powiedzenia to napisz to normalnie.
  • Odpowiedz
@niezarejestrowany: Napisał, ale ja oceniam stan paczki który zastałem po otworzeniu i w czasie pisania wczorajszego postu. Dopiero później napisał, że zapomniał i dośle. Jeśli tak będzie to super :)
  • Odpowiedz
@MooSK: Nieszczególnie interesuje mnie opinia ludzi z internetu których nie znam, wiec nie jest to powód moich wyjaśnień. Uwierz, że gdyby nie to, że uważam, że wczoraj mogłem kogoś urazić to bym nie napisał dzisiejszego postu. Jest szczery, a nie nieudolny. Nie ukrywam zawodu, ale wyjaśniam, że powód leży też po mojej stronie i dlatego załączam przeprosiny. :)
  • Odpowiedz
@nodikv: Decydując się na DYI można było się spodziewać czegoś nieużywalnego, o wątpliwej wartości wizualnej :> Sam trzymałem się od tej opcji z daleka, bo raz zrobienie czegoś fajnego wymaga od groma roboty + zawierucha z dopasowywaniem paczkomirków mogła również spowodować kaszanę.

Reakcja trochę w stylu poprosiłem mikołaja o jaguara, a dostałem resoraka... i to poloneza ;_;

Więcej dystansu + liczenie na coś wyjątkowego od losowego człowieka z sieci... trzeba
aleksanderz - @nodikv: Decydując się na DYI można było się spodziewać czegoś nieużywa...

źródło: comment_3zsWjuBNkNRTllS0lClBxy1DsrPB6z09.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Reakcja trochę w stylu poprosiłem mikołaja o jaguara, a dostałem resoraka... i to poloneza ;_;

Więcej dystansu + liczenie na coś wyjątkowego od losowego człowieka z sieci... trzeba być realistą, albo optymistą z twardą dupą ^.-

@aleksander_z: Nie do końca się zgadzam. Patrząc po paczkach sporo osób zrobiło coś fajnego. Ja np. zrobiłem kokosanki do to dość uniwersalne DIY - prawie każdy lubi domowe wypieki, a nie masówki z piekarni.
  • Odpowiedz
@nodikv: @aleksander_z: @MooSK: @owsikalfred: A ja stoję po stronie nodikv - jak się komuś wysyła gifta, to albo robi się uniwersalny, albo taki, który się spodoba odbiorcy. To chyba oczywiste, że jak ktoś wrzuca foty samochodów i lasek na mirko, to nie jest fascynatem kudłatych jajec. Trochę ogarnięcia. Przypomina mi to sytuację, jak co chwilę dostaję kwiatka w doniczce, wazon albo obrazek, a mam
  • Odpowiedz
To chyba oczywiste, że jak ktoś wrzuca foty samochodów i lasek na mirko, to nie jest fascynatem kudłatych jajec.

@Pieron: A co miał mu zrobić? D---o z modeliny albo tekturowe ferrari? ()
  • Odpowiedz
@MooSK: A chociażby samochodzik w wersji Adam Słodowy. Byle z odrobiną staranności dopasowania. W gimnazjum dałem radę w półtorej godziny zrobić całkiem przyzwoity model Stara z tektury falistej, łącznie z prostym wnętrzem kabiny. Jakbym poświęcił na to 8h albo wyciął z elementy z balsy/sklejki to pewnie by pokazali go w Teleekspresie. Więc tekturowe ferrari mogłoby nie być takim głupim pomysłem. @nodikv pewnie by wolał samochodzik (może nie ferrari bo
  • Odpowiedz
@nodikv: wysokie wymagania wobec siebie i innych, także i widać, żeś przyłożył dużo wysiłku aby jak najszybciej wyczerpująco się wytłumaczyć. Zapominasz tylko o jednym - to jest internet, tu jak raz trafisz na wokandę to choćbyś poruszył niebo i ziemię zawsze znajdzie się ktoś kto ci wypomni błąd.
  • Odpowiedz