Wpis z mikrobloga

@Corona_Beerus: @koniecjestbliski Moim zdaniem ta "praca" na rzecz bitcoina jest kolejnym gwoździem do trumny. Energia ze spalania paliw kopalnych (lub wiatraczków które wykonane są z ropy), jest na zawsze tracona tylko po to, żeby utrzymać infrastrukturę lub też wydobywać nowe BTC.

Dzięki BTC doszło nam nowe państwo z typowym zużyciem energii. Mało kto płaci w BTC. Jest on używany do spekulacji jak w kasynie.
tom-ek12333 - @Corona_Beerus: @koniecjestbliski Moim zdaniem ta "praca" na rzecz bitc...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@maniek74:
Jedyne wysrywy jakie tu są to ty produkujesz.
Od kiedy poruszanie tematu wartości aktywa jest trolowaniem? W tym roku na bajtkonie zarobiłem 10k pln i stwierdziłem, że mi wystarczy. Zawsze może być więcej.

Śmieszą mnie też ostatnio hype'owane spółki SMR które starają się zbudować małe modułowe raktory. OKLO (2,8miliarda $ kapitalizacji) dostało jakąś umowę z Microsoftem czy czymś, ale nie mogę znaleźć nigdzie nawet zdjęcia co oni posiadają. Co już zbudowali.
tom-ek12333 - @maniek74: 
Jedyne wysrywy jakie tu są to ty produkujesz.
Od kiedy poru...

Pobierz
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: Poprawka. Na pewno nic tam nie ma bo nawet widać jak jest przywiązany żeby się nie przewrócił.

Tu jest ich reaktor na gaz ziemny.

Jedynymi możliwymi producentami SMR są Westinghouse, Hitachi, Royce Royce itd. Czyli potężne firmy z potężnymi zapleczami badawczymi. Nie jakieś zabawki które po prostu zbierają kasę od naiwniaków.
tom-ek12333 - @tom-ek12333: Poprawka. Na pewno nic tam nie ma bo nawet widać jak jest...

Pobierz
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: W tym co piszesz jest dużo racji. Ja też rozumiem, że podaż bajtkona jest ograniczona. Nie rozumiem tylko tego, czy nie istnieje inna tańsza w utrzymaniu technologia z ograniczoną podażą?

W flash crashu wszystko leci równo, jednak nie wszystko potem wraca do swojej poprzedniej wartości. Tu jest pies pogrzebany. Chcę mieć coś co wiem, że wróci do poprzedniej wartości, bo jest tyle po prostu warte nominalnie.

Ja jestem laikiem
  • Odpowiedz
To czynność, zajęcie, ale nigdy praca. Praca coś tworzy, spekulacja nic nie tworzy.

@DJ007 takie p---------e bo równie dobrze można było by podważyć czy laska z hr czy jakiś tam konsultant powinien zarabiać więcej niż budowlaniec. Tak jak z wykresami. Wszystko ci dziś wyceniamy w jakiś tam sposób jest wypadkowa popytu i podaży. Jeśli jest większy popyt na laski z hr będą zarabiać więcej. I tak jak pisałem wyżej, jak myślisz
  • Odpowiedz