Wpis z mikrobloga

#buty #kiciochpyta Mam pytanie, może głupie: czy taki zamszowy but da się jakoś uratować? Jak zauważyłam problem to już było za późno. Bardzo lubię te buty, drugich nigdzie nie widzę do kupienia. Ale zanim wyrzucę, wolę mieć czyste sumienie.
Arw165 - #buty #kiciochpyta Mam pytanie, może głupie: czy taki zamszowy but da się ja...

źródło: Clipboard01

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arw165 Szewc coś może pomodzić jeśli będzie mu się chciało, ale ile to będzie kosztowało to powiem krótko: nie wiem.
Za to wiem gdzie możesz dostać dobre, eleganckie polskie buty: www.akardo.pl
Kupuję tam od lat, jeszcze od czasu jak składało się zamówienie i czekało około 3 tyg aż wyprodukują, teraz chyba większość mają na stanie bo urosła ta firma mocno.
Sprawdź sobie tylko tabelę rozmiarów i zmierz długość stopy, bo to
  • Odpowiedz
@Arw165: gdyby to był zamsz (w znaczeniu skóra zamszowa) to dałoby radę ogarnąć. Ale to jakiś badziew jest typu "ekoskóra" z kolorową warstwą na wierzchu, warstwą która się ściera i łuszczy. Nic z tego nie będzie.
  • Odpowiedz
@Arw165 hej, hobbystycznie zajmuje się kaletnictwem i renowacją wyrobów ze skóry. Ostatnio przerabiałem identyczną historie. Mam złą i dobrą wiadomość. Zła: buty z wyraźnymi ubytkami zamszu nie są do uratowania. Dobra: można dokonać procesu powtórnego garbowania skóry zamieniając zamsz na skórę licową, ubytki uzupełnić skórą w płynie a następnie pomalować na wybrany, zbliżony do oryginału kolor ( najczesciej czarny lub brązowy). Wstawim zdjęcie z takiego procesu na przykładzie zamszowych timberlandow. Skad
Sloneczko - @Arw165 hej, hobbystycznie zajmuje się kaletnictwem i renowacją wyrobów z...

źródło: temp_file2795902417054494493

Pobierz
  • Odpowiedz