Wpis z mikrobloga

#buty #kiciochpyta Mam pytanie, może głupie: czy taki zamszowy but da się jakoś uratować? Jak zauważyłam problem to już było za późno. Bardzo lubię te buty, drugich nigdzie nie widzę do kupienia. Ale zanim wyrzucę, wolę mieć czyste sumienie.
Arw165 - #buty #kiciochpyta Mam pytanie, może głupie: czy taki zamszowy but da się ja...

źródło: Clipboard01

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arw165 ja swoje stare skórzane trzewiki trzymałem przez 7 lat nie chcąc wyrzucić, ostatnio naprawiłem je na perfekcyjny stan za 70 zł.

Są czarne więc nie wiem jak będzie z naprawą kolorowej skóry. Ale myślę że mają swoje sposoby
  • Odpowiedz
  • 24
@Blaskun: Nie dam, bo zaraz poprosicie bez szafy, bez ściany...
@ShineLow właśnie się dowiedziałam, że zamsz to rodzaj skóry, serio wcześniej nie byłam świadoma. Dzięki za rady.
  • Odpowiedz
@Arw165: idź do szewca może coś wymyśli ale to raczej słabo wygląda, skóra została pomalowana jakimś farboplastikiem i ta warstwa zaczęła odchodzić właśnie.

Gx
  • Odpowiedz
  • 3
@tomek_wcale_nie_tomek: W moim chłopskim rozumowaniu przypomina mi zamsz, a że nie znam się na butach, bo nienawidzę ich kupować, to skoro są materiały skóropodobne to w sumie nie zdziwiłoby mnie, jeśli to coś innego zamszopodobnego.

Szkoda, bo dawno mi się żadne buty tak nie podobały, ale też najdroższe nie były. Dzięki za twój input.
  • Odpowiedz
@Arw165: Zamsz to średnio idzie naprawić, może jak jakiś rewelacyjny szewc to po prostu obkleja buta nową warstwą. Najlepiej zapytaj u źródła, ale nigdy nie widziałam renowacji zamszu. Wiem, że ze skórą da się dużo pokombinować.
  • Odpowiedz