Wpis z mikrobloga

Wjeżdżałem dziś do #wroclaw od północy i smog w aucie poczułem już od #trzebnica

W tym kraju zawsze będzie gnój skoro ten naród taki ułomny. Zła łunia zabrania kopcić, pedalskie ekooszołomy protestują, ale na szczęście polak prawdziwy zawsze będzie wiedział co dobre: śmierdolić sobie i wszystkim dookoła. Niech ludzie się trują, najwyżej się zwali na ceny ogrzewania, bo polak zaradny tylko jak ma coś oszukać, a nigdy jak ma się w życiu i społeczeństwie ogarnąć.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

naprawdę nie rozumiesz, że to wynika z biedy? Nikt kto nie musi nie pali starym c------m w obsłudze piecem.

@adifek01: pieniądze na wymianę kotłów leżały na ulicach i ciężko było nie trafić na reklamy ale wtedy już by się nie dało palić starymi meblami
  • Odpowiedz
@adifek01 Z biedy, ale umysłowej. Przejdź się po jakiejś dzielnicy w której dominuje zabudowa jednorodzinna - z łatwością wypatrzysz komin nowego, ładnego domu, z którego leci syf. A na podjeździe całkiem ładne auto.
  • Odpowiedz
naprawdę nie rozumiesz, że to wynika z biedy? Nikt kto nie musi nie pali starym c------m w obsłudze piecem.

@adifek01: no i gdzie niby mieszka taki biedak? Bo jak w domu to może go sprzedać i kupić mniejsze mieszkanie z ogrzewaniem centralnym
  • Odpowiedz
jasne, a potem się okazuje, że tylko frajer nie pali gównem i śmieciami. Pienionszki można przeznaczyć na lepsze przyjemności. Ale w razie czego to świetna wymówka.

@jutubowy_kot: czyli potwierdzasz ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@adifek01 to się zgłasza tak samo jak przekraczanie prędkości. Jak tego nie rozumiesz i tak idiotycznie pytasz, to może odpuść sobie. Widzisz dym, zgłosisz, SM przyjedzie następnego dnia jak akurat dymu nie będzie. Nocą nie zobaczysz. Po kilku godzinach wszędzie już siwo. Polacy się nauczyli, że przepisy można łamać bez konsekwencji, przykład przyszedł z góry. A komu się nie podoba, ten konfident, któremu się w życiu nudzi. Jeszcze się znajdzie freethinker
  • Odpowiedz
@adifek01 Dobry żart. W mojej mieścince zastępczyni dyrektora w ARMiR oraz szefowa US mieszkają na tej samej ulicy co moi starzy i w obu przypadkach założyły grzanie gazem. Na sztukę! J---------e dalej chajcują w kopciuchach. Jak jest dosyć zimno to idzie węgiel, a jak jest tylko pod wieczór chłodniej to ewidentnie idą plastiki. Tacy to biedni ludzie.
  • Odpowiedz