Wpis z mikrobloga

#wyzwanieplastyczne #rysujzwykopem #tworczoscwlasna

Temat: praca inspirowana piosenką

Po długiej walce i problemach technicznych udało mi się stworzyć pracę o której myślałam już jakiś czas a że jest związana z utworem Pearl Jam "Evolution" to idealnie się złożyło, w komentarzu wrzucę kadr z teledysku który przełożyłam na realizm, trochę gorzej w sztucznym świetle chyba ale taki mamy klimat ze ciemno ciągle ;)
teledysk
Silver86 - #wyzwanieplastyczne #rysujzwykopem #tworczoscwlasna

Temat: praca inspirow...

źródło: 20241227_201325

Pobierz
Silver86 - #wyzwanieplastyczne #rysujzwykopem #tworczoscwlasna

Temat: praca inspirow...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Iifeform: czulam że ktoś sie zaraz przyczepi ;p, ale myslalam ze predzej do oswietlenia, bo reference photo zlepek kilku foto w tym mojej dłoni, a czaszke rozmiar na oko zrobilam, ksztalty czaszek są różne, fryzura tez zakrywa a wlosy mozna natapirowac, a ksztalt glowy ma dokładnie jak na foto, nie wymyśliłam go sobie, szkicowalam używając siatki co nawet widac na włosach bo gumka mi slady zostawila i widać krechy na
Silver86 - @Iifeform: czulam że ktoś sie zaraz przyczepi ;p, ale myslalam ze predzej ...

źródło: Screenshot_20241227_204140_WhatsApp

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Iifeform coś jest nie tak z wypowiedzią, którą zmieściłeś. Porównaj kształt słowa kształt i kształt krztałtu, który sam napisałeś.
  • Odpowiedz
@Silver86: bardzo fajne, pomysłowe i elegancko narysowane. Gratuluję!

Tak przy okazji dwa tipy za darmo :D
1. nie kombinuj ze światłem tylko możesz spokojnie dostosować zdjęcie: filtrami w opcjach w standardowej apce 'galeria' na androidzie. Albo pobawić się w photoshopie z filtrem 'camera raw'. To nie oszustwo ani żadne naciąganie jeśli po prostu dostosowujesz sobie jasność, ekspozycję itd.
Też i kolorowe prace, jak obrazy, zupełnie inaczej wychodzą w innym świetle,
  • Odpowiedz
  • 1
@gascoigne: dzięki :3 za tipy również, wsumie racja z tym światłem, chociaż w dziennym jakby lepiej szczegóły wychodzą, zazwyczaj wrzucam na insta to tam są narzędzia żeby sobie zmienić temperaturę barw z ciepłych na zimne, kontrast mnie zawsze kusi czy jakies filtry ale staram sie nie kombinować bo to jednak mocno zmienia, powinnam miekszych ołówków używać ale zazwyczaj jadę jednym automatycznym b lub 2b, nakupilam ołówków itp itd a zazwyczaj
Silver86 - @gascoigne: dzięki :3 za tipy również, wsumie racja z tym światłem, chocia...

źródło: Screenshot_2024-12-28_101900_Instagram

Pobierz
  • Odpowiedz
@Silver86 tak, rozpisałaś się:D w telefonie masz te same filtry lub reczne dostosowanie ekspozycji, tiny, nasycenia itd

To prawda, nie warto przesadzać. Na telefonie może wyglądać ok a na PC jak przegięte (to raczej o kolorowych pracach i cudowaniu z nasyceniem).

Namawiam na te proportional dividery (nie sprzedaje ich :D) one nie przeszkadzają w nauce rysowania, wręcz bardzo pomagają.
  • Odpowiedz
  • 1
@gascoigne: jak bede cos zamawiac to moze sobie zapodam, czesto spoko rzeczy sa na tych chińskich za 5x mniej. No kratka sama nic nie da jesli sie robi byle jak, i czasem od razu sie nie widzi bledow, kiedys rysalam Angeline i dopiero jak skończyłam to widze ze jedno oko ma wyzej tak ;) ale i tak lubie ten rysunek sssilver.art insta jak coś można rzucić okiem ;). No wiele
  • Odpowiedz