Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +3
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 67.4% (442)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 32.6% (214)
hyperlink +8

W innych przypadkach jakoś wszędzie, gdzie dają kasę, mają ostatecznie duży wpływ, decydujący, a tu się tak cackają. Dlaczego?
#sport #prawo #sportowcy
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/807329,6-mln-na-koncert-madonny-z-ministerstwa-sportu-prokuratura-umorzyla-sledztwo.html
@chud: Wiesz na jakiej zasadzie dziajaja zwiazki zawodowe w polsce? Jakie maja przywileje? W polsce wszystkie zwiazki to jest rak - nie tylko te sportowe.
Pracodawca ma zaden wplyw na zwiazki. Takie mamy prawo.
@chud: Właścicielami lub zarządcami wszystkich powyższych jest państwo lub samorządy. PZPN i reszta związków to niezależne instytucje. Dlaczego nie czytasz tego, co napisałem wcześniej?
@chud: No to spoko. Ja mialem ta "nieprzyjemnosc" ze pracowalem w zakladzie gdzie bylo mnostwo zabetonowanych zwiazkow.
Pierwsza sprawa:
zwiazkowcom placi pracodawca. Co juz jest debilizmem samo w sobie. Z definicji zwiazki maja robic pod gorke pracodawcy co nie? A on im placi...