Wpis z mikrobloga

Jak mnie rozwala to przetaczające się co roku przez internety płakanie, że święta to już nie to samo co kiedyś i w ogóle nie czuć już magii świąt.
No gurwa, nie jesteśmy już dziećmi. Kiedyś "magia świąt" była rozciągnięta na j----e 2 tygodnie wolnego od szkoły, bo koniec świąt nie oznaczał powrotu do szkoły i wszystko było rozciągnięte aż do nowego roku.
To nie święta straciły jakąś mityczną magię tylko my się starzejemy. To j----a dorosłość. Większość ma 2-3 dni wolnego i wraca do tyrki, wcześniej przygotowując te całe święta w aurze zmęczenia po pracy.
Dodatkowo z rok na rok to wszystko staje się coraz większą rutyną, bo rok strzeli szybko, więc im więcej świąt już zaliczyliśmy, tym bardziej nam one powszednieją i stają się męczącym obowiązkiem do odhaczenia.
I tak o, wysrałem się sobie tą oczywistością na wykopku.
#swieta #wigilia
kaczek93 - Jak mnie rozwala to przetaczające się co roku przez internety płakanie, że...

źródło: pikachu-londyn-scalperzy-head

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To nie święta straciły jakąś mityczną magię tylko my się starzejemy.

@kaczek93: Osobiście powiedziałbym raczej jednak, że to nie święta straciły swoją magię oraz, że nie jest to absolutnie kwestia żadnego starzenia się a tego, że to ludzie zabijają ich magię a później krzyczą jak to jest źle, ale ogólnie tak jest ze wszystkim. Im starszy jesteś tym bardziej od ciebie zależy jak spędzisz te święta możesz narzekać, że trzeba
  • Odpowiedz
Dodatkowo z rok na rok to wszystko staje się coraz większą rutyną

@kaczek93: Jakby ci to napisać, nawet na wykopie słychać głosy czasami, że jak coś nie jest rutyną to ludziom się w głowach poprzewracało.
  • Odpowiedz
@kaczek93 brak śniegu
Brak społecznej rodzinnej atmosfery
Brak śnieg
Brak wyjątkowości tylko jedna wielka komercja
Brak śniegu
Brak zwolnienia tempa spokojniejszego refleksyjnego czasu tylko n--------a nie bodźcami cały
  • Odpowiedz