Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
w sumie to co roku na święta jakiś jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@InwestorEkonomista: A pamiętasz jakiś w zeszłym roku? Albo w poprzednim? Albo nawet te 3 lata temu? Bo ja sobie właśnie nie mogę przypomnieć i się zastanawiam, czy to pamięć mnie zawodzi, czy faktycznie ich nie było.
  • Odpowiedz
  • 0
@prostychuop: Dzięki, mireczek, ale mi nie chodzi o dokładne statystyki. Ja chcę się dowiedzieć więcej na temat tego, co zapada ludziom w pamięci, a przede wszystkim co do nich dociera.
  • Odpowiedz
@Tokko: jeśli miałbym powiedzieć o ataku przez imigranta na kogoś innego i o takim ataku, który nie jest nagłaśniany w naszych mediach bo w niemczech w niektórych regionach to jest to codzienność... To bym powiedział, że w berlinie do czegoś takiego dochodzi codziennie. Nie wiem czy tu ci bardziej chodzi o sam atak terrorystyczny czy po prostu sytuacje w której np. osoba islamistycznego pochodzenia kogoś zaatakowała zabijając tą osobę lub
  • Odpowiedz
  • 0
@dawidczeta: mi chodzi o rzeczy przebijające się do szerszej publiczności a nie o jakieś lokalne wydarzenia które nikogo nie interesują. Takich jest codziennie masa i to nie tylko w Niemczech ale i w Polsce i ogólnie wszędzie.

Mi chodzi o wydarzenia które są na tyle głośne by mieć potencjalnie wpływ na poglądy polityczne dużej grupy osób. Te że się dwóch Syryjczyków pokłuci i jeden drugiego zabije to nic co zyskuje
  • Odpowiedz
  • 2
@bialy100k: ominął ciebie atak z Mannheim? Na wykopie kilka dni krążyły filmiki z komiczną interwencją policji która się skończyła na tym że policjant dostał nożem po uchu podajesz a drugi policjant zrobił z Afgańczyka konewkę. Może jeszcze znajdę filmik ale wpisując Mannheim znajdziesz Informacje

Edit. Znalazłem. Brakuje początku ataku ale końcówka i tak była najważniejsza https://i1.jbzd.com.pl/contents/2024/05/zsKvk7h4JMzDIQSXwcJHzL3WcLmyZo6Z.mp4
  • Odpowiedz