Wpis z mikrobloga

U was w kołchozach też tak jest, że jak indusi mają swoje święto to nikt nie używa jakichś neutralnych form tylko piszą normalnie happy diwali, ale jak są święta w grudniu to wszędzie tylko Happy Holiday xDDD byle tylko nie napisać Merry Christmas i urazić mniejszość D&I którzy mają te święta w dupie xDD

kisnę z tego! xD

#uk #korposwiat
matthewonthego - U was w kołchozach też tak jest, że jak indusi mają swoje święto to ...

źródło: 9ef5po

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matthewonthego: u mnie w biurze na 20 osób jest 3 katolików i 1 protestant, reszta to hindusi i muzułmanie. Całe szefostwo to muzułmanie. Co roku jest choinka, Xmas dinner, Secret Santa i nikt nie ma problemu z Merry Christmas.
Happy Holiday zamiast Merry Christmas to pamiętam z pracy gdzie większość stanowili protestanci, a muzułmanie/hindusi byli mniejszością.
  • Odpowiedz
@matthewonthego: W sumie to mam zupełnie w------e w to jak kto mówi tak naprawdę, nie spędza mi to snu z oczu. Jak mi mówią Merry Christmas to spoko, chociaż jezuska od dziecka nie czczę i nie wierzę, jak mówią mi Happy Holidays to bardziej się to zgadza z prawdą bo to w sumie 2 tyg urolpu dla mnie w który sobie mogę porobić co tylko tam chcę,
  • Odpowiedz